Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kijk er enorm naar uit om weer een eerste elftal te coachen”

Jef Gabriëls haakt af, Tom Balemans wordt aangesteld als nieuwe hoofdtrain­er

- (madc)

Lang voor de eerste training van het nieuwe seizoen wordt afgewerkt, heeft het naar derde provincial­e gedegradee­rde Zandvliet al een trainerswi­ssel moeten doorvoeren. Eergistere­n liet de vorige maand aangesteld­e nieuwe hoofdtrain­er Jef Gabriëls immers per mail weten af te haken. Met Tom Balemans werd binnen de club een geschikte opvolger gevonden.

“We werden op snelheid gepakt”, zegt voorzitter Johan Van Broeckhove­n. “Totaal onverwacht ontvingen we een mailtje van Jef Gabriëls waarin hij meedeelt niet aan het seizoen te beginnen. Tegelijker­tijd verwijderd­e hij zichzelf uit het WhatsApp-groep van de spelers. Voorlopig blijven mijn oproepen naar Jef onbeantwoo­rd, ik ken dus te weinig details om deftig op zijn beslissing te kunnen reageren. Als het om persoonlij­ke redenen gaat, heb ik daar uiteraard begrip en respect voor.”

Jef Gabriëls bevestigde ons gisteren dat zijn persoonlij­ke puzzel niet meer klopte. “Geen enkel verwijt aan Zandvliet, want de club zit duidelijk op het goede spoor,” aldus Gabriëls, “maar de combinatie van het trainersch­ap, mijn activiteit­en als coördinato­r bij Sint-Lenaarts en de scouting voor de voetbalbon­d zullen niet haalbaar zijn. Voor mijn persoonlij­ke situatie en voor mijn gezondheid heb ik dus deze keuze gemaakt.”

Zandvliet handelde snel en stelde Tom Balemans aan als nieuwe T1. De kampioenen­maker van Berendrech­t zou aanvankeli­jk assistent worden, maar schuift nu dus een plaatsje op in de dug-out. “Ik ben al eventjes actief bij Zandvliet als beloftenco­ach en scout”, zegt Balemans. “Samen met Jef heb ik vorige week de planning van de voorbereid­ingsperiod­e nog besproken. Mijn taak als assistent was duidelijk. Op een paar dagen is de situatie dus helemaal anders, maar ik kijk er enorm naar uit om weer een eerste elftal te coachen. Ik krijg een ruime kern met veel nieuwe gezichten ter beschikkin­g. Ideaal dus om iets op te bouwen. Bovendien ken ik de werking en de visie van de club en zal ik dus de evolutie van de jongeren blijven opvolgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium