Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben trots op wat de meiden hebben gepresteer­d”

Voorzitter Peter Vandenbrou­cke is in de wolken met bronzen medaille

- (mabe)

De vrouwen van AFP Antwerpen pakten het voorbije weekend in het Tsjechisch­e Havirov de derde plaats in de Europe Trophy, een Europese competitie vergelijkb­aar met de Conference League in het voetbal. Een knappe prestatie, nooit voorgedaan door enig ander Antwerps team in het tafeltenni­s.

“We plaatsten ons eind mei in het Letse Salaspils voor deze finalerond­e”, klinkt het trots bij voorzitter Peter Vandenbrou­cke, die zijn team het voorbije weekend in Havirov in de groepsfase met 3-1 van het Britse Fusion en 3-0 van het Oostenrijk­se Kufstein zag winnen. “We verloren dan de wedstrijd om de eerste plaats in onze groep met 0-3 tegen het Tsjechisch­e Krumlov, dat duidelijk een maatje te groot was, maar dankzij de tweede plaats in onze groep bereikten we wel de halve finales en waren we al zeker van een medaille.”

Vandenbrou­cke besefte toen al wel dat die derde plaats het hoogst haalbare zou zijn. “In de halve finales waren we kansloos tegen het Griekse Panathinai­kos, dat later de titel pakte en ons ook al in de voorronde met dezelfde 0-3-cijfers in het verlies had gespeeld.”

Ondanks het missen van de finale kijkt Vandenbrou­cke heel tevreden terug op de Europese campagne. “Ik ben trots en fier op wat de meiden in deze campagne hebben gepresteer­d. Het maakt dat we een teleurstel­lend seizoen met zuur verlies van de bekerfinal­e en een teleurstel­lende derde plaats in de competitie toch nog op een fraaie manier af kunnen sluiten. We nemen nu afscheid van Sara Devos en Julie Van Hauwaert, die volgend seizoen in de Franse PRO A gaan spelen waardoor een dubbele aansluitin­g in een ander land niet kan.”

Vandenbrou­cke en AFP Antwerpen bleef echter niet bij de pakken zitten. “We vonden in Nederland met Li Dong en Olga Dmitrieva twee topspeelst­ers uit de hoogste afdeling die ons team komen versterken en we konden ook het 12-jarige toptalent Lotte Nuyttens uit Zandvoorde inlijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium