Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Okra heeft nieuw lokaal in Den Boomgaard

-

In het gemeenscha­pscentrum Den Boomgaard naast jeugdhuis Krejoel aan de Antwerpses­teenweg is het nieuw lokaal van Okra Broechem geopend. Een feestelijk moment, want het bloeiend Okra Trefpunt Broechem zat eigenlijk al jaren veel te krap behuisd. De gemeente Ranst heeft nu mee voor een oplossing gezorgd.

Het nieuw seniorenlo­kaal van Okra ligt vlakbij de petanquete­rreinen, wat op zich al een grote troef vormt, want het spel wordt door veel Broechemse 55-plussers beoefend.

De vereniging telt momenteel 180 leden. “We zaten voorheen op dezelfde locatie aan het gemeenscha­pscentrum, maar in een ander, veel smaller lokaal”, zegt voorzitter François Poel. “Via de gemeente konden we een huuroveree­nkomst afsluiten voor deze nieuwe locatie die veel ruimer en ook beter uitgerust is. Vroeger zaten hier de pottenbakk­ers van de Academie van Lier, maar het lokaal is onherkenba­ar veranderd. Voor ons is dit een ideale uitvalsbas­is voor al onze activiteit­en.”

Wat Okra Broechem zoal allemaal in zijn mars heeft? “We wandelen en fietsen veel, maar doen ook aan line dance. We gaan hier ook samenkomen voor vergaderin­gen en feestjes.”

Een eerste feest staat op 23 juni al op het programma, want dan komen een heleboel Okragroepe­n uit de omliggende gemeenten naar het Den Boomgaard in Broechem om er Plein op Stelten te vieren, ter gelegenhei­d van 65 jaar Okra. De Okra-Mobiel stopt er en er zijn tal van activiteit­en. “Ons lokaal is ruim, maar we verwachten donderdag zo veel volk dat we wel uitwijken naar de grote zaal”, zegt François.

Jan Dillen (N-VA), schepen van gebouwen, kwam mee toosten op het nieuw seniorenlo­kaal. “In combinatie met JH Krejoel en de polyvalent­e zaal hebben we hier als gemeente toch 230.000 euro geïnvestee­rd in deze infrastruc­tuur”, zegt schepen Dillen. “Het is goed om te zien dat de Broechemse Okraleden heel tevreden zijn.”

 ?? FOTO KRISTIEN MATHYSSEN ?? De Okra-leden dopen hun nieuw lokaal op gepaste wijze.
FOTO KRISTIEN MATHYSSEN De Okra-leden dopen hun nieuw lokaal op gepaste wijze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium