Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inwoners vragen extra maatregele­n na openstelle­n Donderbrug

-

Als alles volgens plan verloopt, zal het autoverkee­r vanaf vrijdag 1 juli weer onder de Donderbrug door kunnen rijden. Er worden enkele flankerend­e maatregele­n genomen, maar de inwoners van de Beekhoekst­raat willen meer verkeersve­iligheid in hun straat.

afgelopen zeven maanden zorgde een verkeersfi­lter onder de Donderbrug ervoor dat autoverkee­r niet meer tussen de Beekhoekst­raat en de Parklaan kon rijden. De proefopste­lling moest de fietsers op de fietssnelw­eg Antwerpen - Mechelen veiliger de straat laten oversteken. Maar tellingen hebben uitgewezen dat het verkeer zich te veel naar andere locaties in Hove verplaatst­e. De proefopste­lling zal dus verdwijnen, wat opnieuw voor meer verkeer zal zorgen in de Beekhoekst­raat, waar het de afgelopen maanden dankzij de filter kalmer was.

“Er werd ons destijds beloofd dat als de Donderbrug weer geopend zou worden, er maatregele­n voor de verkeersve­iligheid zouden komen. Een van die voorDe stellen was het invoeren van eenrichtin­gsverkeer richting Donderbrug zodat de fietsers op de fietsostra­de het autoverkee­r zien aankomen. Onze straat is niet gemaakt voor druk verkeer in beide rijrichtin­gen. Onze kinderen konden nu eindelijk veilig over straat wandelen. Wanneer chauffeurs niet snel genoeg door onze straat kunnen rijden, vliegen ze immers over het trottoir. Met eenrichtin­gsverkeer zouden de lasten voor iedereen worden verdeeld, maar over onze straat wordt ineens niet meer gesproken”, zegt Rudi Van Poele, als woordvoerd­er van de Beekhoekst­raat.

Rudi Van Poele

Dergelijke maatregele­n zitten er voorlopig niet aan te komen. Burgemeest­er Bart Van Couwenberg­he zegt wel dat het verkeer in de Beekhoekst­raat gemonitord zal worden door de verkeercel.

Woordvoerd­er Beekhoekst­raat

“Onze straat is niet gemaakt voor druk verkeer in beide rijrichtin­gen”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Bewoners van de Beekhoekst­raat vrezen dat de rust voorbij is.
FOTO FILIP SPOELDERS Bewoners van de Beekhoekst­raat vrezen dat de rust voorbij is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium