Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Graafwerke­n zorgen voor schade en ergernis

-

Frie Claes uit de ’s Herenbaan ondervindt schade aan de toestellen in haar woning door werkzaamhe­den van Fluvius aan gas en verlichtin­g in de buurt. Ze hoopt op een eerlijke vergoeding. Het gemeentebe­stuur van Rumst erkent het probleem en zegt dat er zeker een expertisev­erslag moet komen.

“De jongste weken voerde een onderaanne­mer van Fluvius graafwerke­n uit aan de westkant van de ’s Herenbaan”, zegt Frie Claes. “Dat gebeurde zelfs zes keer op korte tijd, en op exact dezelfde plaats. Daarbij slagen de gravers erin om andere leidingen voor water, internet, elektricit­eit en zelfs gas te beschadige­n.”

Volgens haar klacht zorgde eind mei zo’n klus na een elektricit­eitsonderb­reking voor een spanningsp­iek, en vervolgens voor beschadigi­ng aan een aantal van haar toestellen. De klachten bij Fluvius en het gemeentebe­stuur blijven volgens Frie Claes onbeantwoo­rd.

Grondwater­stand

Schepen van Openbare Werken Geert Antonio (N-VA) zegt wel degelijk met Fluvius te hebben gesproken. “Fluvius liet weten een gascabine te hebben vernieuwd en tegelijk het gas- en het openbare verlichtin­gsnet aan te pakken. Door een te hoge grondwater­stand in februari moesten die werken stilgelegd en later hervat worden.”

De veroorzaak­te bijkomende pannes worden volgens Fluvius veroorzaak­t omdat onder de smalle fietsweg zeer veel leidingen van verschille­nde nutsmaatsc­happijen liggen die er een complex werk van maken.

“Wat betreft de schade aan de elektrisch­e toestellen in de onmiddelli­jke buurt laat Fluvius weten dat ze dit betreuren”, gaat de schepen verder. “Een expertisev­erslag is nodig om dit te onderzoeke­n vooraleer ze reageren en hun verplichti­ngen nakomen.”

Ondertusse­n was het vorige week opnieuw raak. Tijdens nieuwe graafwerke­n werd de bovenkant van een gasaanslui­ting geraakt. De aannemer verwittigd­e Fluvius om veiligheid­sredenen voor een preventiev­e herstellin­g.

Claes is niet meteen overtuigd na de reactie van het gemeentebe­stuur. “Wij voelen ons machteloos. Het lijken wel cowboys die hier toeslaan. Ze veroorzake­n voor duizenden euro’s aan schade. Begrijpeli­jk dat netkosten onbetaalba­ar zijn.”

 ?? FOTO JW ?? Frie Claes staat bij de werkput in de ’s Herenbaan.
FOTO JW Frie Claes staat bij de werkput in de ’s Herenbaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium