Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrijwillig­ers openen Fietsbieb

-

In het sportpark Kattegat opende Fietsbieb de deuren, een kans voor gezinnen om voor hun kinderen een fiets te ontlenen voor weinig geld. Fietsbieb is mogelijk door de inzet van geëngageer­de vrijwillig­ers.

Bij de Fietsbieb kan je voor je kinderen tot 12 jaar een jaar lang een fiets lenen. Tweedehand­s, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander model? Dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. “Het leven wordt steeds duurder”, zegt Peter Mees van beweging.net Antwerpen. “Voor veel gezinnen is het niet evident om een nieuwe kinderfiet­s te betalen. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen snel, ook de druk om geregeld met een andere tweewieler uit te pakken, neemt sneller toe dan de portemonne­e kan volgen. Bij de Fietsbieb bieden we een oplossing. Het is niet alleen een goedkoop maar ook een duurzaam alternatie­f.”

Lid worden kost 20 euro per kind voor een jaar. Wie een kinderfiet­s in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. “De Fietsbieb is een initiatief van en wordt ondersteun­d door beweging.net en is opgestart in samenwerki­ng met de gemeente”, weet schepen van Mobiliteit Rit Luyckx (CD&V).

“Lokale vrijwillig­ers zorgden voor het inzamelen en herstellen van de fietsjes. We zoeken nog fietsen voor 11- en 12-jarigen, maat 24 tot 26.”

ifietsbieb.be

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? De kinderen krijgen een fiets op maat.
FOTO NEEL VERMEIREN De kinderen krijgen een fiets op maat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium