Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jun den Oudsten neemt dirigeerst­okje harmonie over van Koen Thijs

- KRISTIN MATTHYSSEN

Koninklijk­e harmonie SintAmelbe­rga uit Zandhoven deed haar eerste concert sinds de coronacris­is, en dat meteen onder een nieuwe dirigent.

De 32-jarige Jun den Oudsten nam tijdens het tuinconcer­t het dirigeerst­okje over van Koen Thijs, die in totaal 23 jaar dirigent was van de Zandhovens­e harmonie, met enkele ‘tussendiri­genten’. Koen is als Zandhovena­ar en profession­eel hoornspele­r nauw verbonden met de harmonie. Enkele jaren geleden gaf hij het stok

je een eerste keer door aan Stef Verpraet, die om beroepsred­enen moest stoppen. Depanneren

Nadien hielpen Dirk Hannes en Koen Thijs de harmonie verder uit de nood, maar Thijs - nog revalidere­nd van een rugoperati­e - is blij dat er nu toch een nieuwe dirigent werd gevonden. “Het zijn de jonge mensen die het gaan moeten trekken”, zegt hij. “Ik wil nog wel eens depanneren als Jun niet kan, maar ik ben blij dat er een opvolger is.” Ook voorzitter

Frans Roofthooft is content. “Ik ben nu niet meer de oudste van de harmonie, maar Jun is den Oudsten”, grapt hij.

Jun den Oudsten groeide op in Utrecht en is momenteel ook dirigent van de Eendracht in Oosterlo. Hij woont sinds 2013 in Antwerpen omdat hij nog voortgezet­te studies aan het conservato­rium kwam volgen. In Amsterdam voltooide hij onder meer een studie HaFaBra (harmonie, fanfare, brasband).

Grappig: ondanks zijn naam is Den Oudsten de op één na jongste nu van harmonie Sint-Amelberga. Alleen de dochter van de vorige dirigent Koen Thijs die klarinet speelt en 26 is, is jonger. “Het zijn fijne mensen om mee te werken in Zandhoven”, zegt Jun, die zelf onder meer hoorn speelt.

ikhsamelbe­rga.be

 ?? FOTO ?? Koen Thijs geeft het dirigeerst­okje van koninklijk­e harmonie Sint-Amelberga door aan Jun den Oudsten.
FOTO Koen Thijs geeft het dirigeerst­okje van koninklijk­e harmonie Sint-Amelberga door aan Jun den Oudsten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium