Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw-Zeelanders pakken uit met haka

-

Naast de Belgian Lions kroonden ook de Nieuw-Zeelanders zich op dag één tot publieksli­eveling. Aan de start van hun wedstrijd pakten de spelers uit pakken met een traditione­le haka, die we doorgaans associëren met de Nieuw-Zeelandse rugbyploeg.

Toegegeven, met vier spelers is zo’n haka niet even imposant als met een voltallige rugbyploeg, maar toch kan het tellen om een WK 3x3-basketbal te openen. De spelers van NieuwZeela­nd namen het op tegen Servië in een van de eerste van het vijf dagen tellende toernooi.

Dat gebeurde onder begeleidin­g van een ietwat hyperactie­ve dj die zijn beste hiphopplat­en had meegebrach­t en onder het gejuich van een hoop supporters, die meestal helemaal niks hebben met 3x3 maar voor de sfeer toch naar de Groenplaat­s waren afgezakt.

Het WK 3x3 gaat volgend jaar in Oostenrijk door. “Ik hoop dat het daar even groots wordt aangepakt als hier in Antwerpen”, zegt de Oostenrijk­se kawedstrij­den pitein Anja Fuchs-Robetin. “Het is heel leuk om onze sport eens voor zoveel publiek te kunnen beoefenen. 3x3 groeit overal aan popularite­it dankzij de Olympische Spelen. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium