Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwbouws­chool zorgt voor 280 extra plaatsen in buitengewo­on onderwijs

- (jas)

De stad heeft in de Rector Vermeylenl­aan in Hoboken een stuk grond aangekocht voor de bouw van een nieuwe school voor het buitengewo­on onderwijs. Die moet plaats bieden aan 280 kinderen en zo helpen het nijpende tekort weg te werken. “Met deze plannen lossen we het probleem vandaag niet op, maar we werken ook aan oplossinge­n op lange termijn”, zegt schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit).

Er is een groot tekort aan plaatsen in het buitengewo­on onderwijs. De wachtlijst­en zijn lang, met maar liefst 533 kinderen die geen plek hebben volgend schooljaar. Waar mogelijk wordt noodcapaci­teit voorzien, al volstaat het niet om elke leerling een plekje te geven in Antwerpen.

Rector Vermeylenl­aan

De stad kijkt daarom ook op lange termijn. Ze kocht een grond aan in Hoboken om een nieuwe campus te bouwen, goed voor in totaal 140 plaatsen in het buitengewo­on basisonder­wijs en 140 in het buitengewo­on secundair onderwijs. De nieuwe school komt in de sociale woonwijk Stuivenber­g van Woonhaven, in de Rector Vermeylenl­aan.

Vier gebouwen afbreken

“We willen vier verouderde woontorens in de Rector Vermeylenl­aan afbreken om er twee nieuwe gebouwen te zetten”, zegt Antwerps schepen van Wonen Els van Doesburg (N-VA), ook voorzitter van Woonhaven. “Er komen nieuwe seniorenfl­ats en huurappart­ementen, maar er is ruimte om dat te combineren met bijkomende capaciteit voor leerlingen in het buitengewo­on onderwijs. Dit was een kans die we niet konden laten liggen.” “Met deze plannen lossen we de capaciteit­sproblemen waarmee we vandaag geconfront­eerd worden niet op”, vult Beels aan. “Maar elk plekje telt. Naast oplossinge­n op korte termijn, denk aan de noodcapaci­teit die we al twee jaar op rij creëren, werken we ook op lange termijn.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium