Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Allergroot­ste Aldi van België opent vandaag

Uitbreidin­g van bestaande winkel Bredabaan: 1.500 vierkante meter winkeloppe­rvlakte

- JAN AUMAN

Je kan vanaf vandaag 8.30u op verkenning in de volledig vernieuwde Aldi aan de Bredabaan in Merksem. De supermarkt in winkelpark Winkelstap, dicht bij de grens met Schoten, telt 1.500 vierkante meter. Ze is daarmee de grootste van de provincie Antwerpen en samen met de winkels in Nijvel en Halle zelfs ex aequo de grootste van heel België.

Aldi, dat in ons land 440 winkels uitbaat waarvan tachtig in de provincie Antwerpen, is al veertig jaar aanwezig in Merksem. In januari gingen de werken aan deze XL-supermarkt van start. De tijdelijke winkel die Aldi intussen opende op dezelfde locatie, sloot afgelopen zaterdag de deuren. Maar langer dan enkele dagen zullen de klanten niet verstoken blijven van hun vertrouwde supermarkt.

“We zijn zeer trots op dit project”, zegt Bert Peeters, senior manager expansie bij Aldi. “De al ruime winkel werd met bijna de helft uitgebreid. We beschikken in Merksem nu over een verkoopopp­ervlakte van 1.500 vierkante meter. Daarmee behoort deze zaak samen met de winkels in Halle en Nijvel zelfs tot de allergroot­ste Aldi’s van ons land. Ongeveer 1.600 artikelen uit ons vast assortimen­t worden hier aangevuld met tijdelijke food- en non-foodaanbie­dingen.”

Duisburg

In de provincie Antwerpen stoot Merksem Willebroek van de troon, waar de lokale Aldi ‘slechts’ 1.440 vierkante meter groot is. De grootste Aldi van Duitsland staat in Duisburg en is slechts 440 vierkante meter groter dan die van Merksem. Tegelijk met de uitbreidin­g werden vier extra medewerker­s aangeworve­n voor het winkelteam, dat nu in totaal 22 personen telt.

“Tijdens de bouw van de nieuwe winkel werd ook aandacht besteed aan de duurzaamhe­id van het gebouw”, aldus Peeters. “Zo werken we nu met ledverlich­ting. Er werd een warmterecu­peratiesys­teem geïnstalle­erd en een meer duurzame koeling. Op de parking staan vier laadpalen ter beschikkin­g van de klanten.”

Aldi heeft bij de nieuwe winkelinri­chting de nadruk gelegd op verse producten. “De jongste jaren hebben we al forse inspanning­en

geleverd om ons versaanbod – dat wel degelijk aanwezig is – meer aandacht te geven”, aldus de manager. Beetje Delhaize

Naast verse groenten en fruit biedt de zaak meer ‘convenienc­e’-artikelen, zoals voorverpak­te slaatjes, verse fruitsappe­n en andere bereide maaltijden en dranken. Aldi wordt dus een beetje Delhaize en Albert Heijn. Daarnaast kan de klant bij Aldi terecht voor een aanbod aan vers vlees dat voor meer dan 90% van Belgische afkomst is. De bakkerij-afdeling werd getransfor­meerd tot een open bakkerij om het assortimen­t verse broodjes, gebak en ovenverse koeken extra in de kijker te zetten.

“Wat zeker niet verandert, is onze succesvoll­e formule: hoogkwalit­atieve producten aanbieden aan de bekende Aldi-prijzen”, onderstree­pt Bert Peeters. “Huismerken blijven het kloppend hart van de winkel. Ze zijn goed voor 90% van het vaste aanbod. In tijden van inflatie ondersteun­en huismerken de koopkracht van de consument dankzij hun uitstekend­e prijs-kwaliteitv­erhouding. Ze zijn vaak minstens de helft goedkoper dan de gekende merken.”

Feest

De nieuwe winkel opent feestelijk. Klanten kunnen zich aan een foodtruck laten verwennen met een hapje en een drankje. De winkel heeft 452 parkeerpla­atsen voor de deur maar er ligt ook een tramhalte vlakbij. Aldi Merksem heeft geen zondagopen­ing. Op de andere dagen is de winkel geopend

iAldi Merksem, Bredabaan 891

 ?? FOTO ALDI ?? In de nieuwe Aldi is er meer aandacht voor verse producten zoals groenten en fruit.
FOTO ALDI In de nieuwe Aldi is er meer aandacht voor verse producten zoals groenten en fruit.
 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Het nieuwe team.
FOTO KOEN FASSEUR Het nieuwe team.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium