Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bestelwage­n vol fietswrakk­en onderschep­t bij straatcont­role

Ook BB-gun afgenomen

-

Bij een actie in Deurne heeft de politie een bestelwage­n vol fietswrakk­en tegengehou­den. Ook een duo met een BB-gun werd onderschep­t, een step werd in beslag genomen en er werden 282 verkeersov­ertredinge­n beboet.

De controle van maandag ging uit van het wijkteam van de regio Oost van de politiezon­e Antwerpen. ’s Ochtends werd een bestelwage­n volgeladen met fietswrakk­en tegengehou­den.

“De bestuurder en passagier werden gearrestee­rd en verhoord op verdenking van heling”, aldus de politie. “Na verhoor werden ze vrijgelate­n, al werd een van hen ook bestuurlij­k gearrestee­rd omdat hij illegaal in het land verblijft.”

De politie controleer­de ook op twee plaatsen waar recent veel klachten van overlast waren. Op het speelplein aan de Tweegezust­erslaan werd maandagnam­iddag een jongeman tegengehou­den. “Hij reed met een elektrisch­e step met een zadel, de step was niet verzekerd en bleek een snelheid van 35 km per uur te halen. De step is in beslag genomen”, zegt de politie. Op het nabijgeleg­en Wim Saerensple­in zag de politie iemand wandelen met een vuurwapen.

“Op de Ruggeveldl­aan werden de jongeman en zijn vriend tegenhoude­n”, luidt het. “Het vuurwapen bleek een BB-gun (speelgoedw­apen,

te zijn. Ze hadden ook meer dan zeshonderd bolletjes bij als munitie. De twee zijn meegenomen voor verhoor en mochten daarna beschikken.” red.)

Gsm in de hand

Een man die met zijn gsm in de hand aan het fietsen was, probeerde nog weg te vluchten toen het Orida-fietsteam hem wilde controlere­n. Zonder succes. Hij werd gevat en bleek drugs op zak te hebben en illegaal in het land te verblijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium