Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kroniek van de voorspelba­re ‘Romback’

-

Nog geen jaar nadat hij langs een achteruitg­ang Milaan heeft verlaten en zich niet populair maakte bij de aanhang van Inter, is Lukaku weer een nerazzurro. Kroniek van een voorspelba­re terugkeer.

De zomer van

2021. Inter is een paar maanden voordien kampioen geworden en Lukaku roept zich als steek naar Zlatan Ibrahimovi­c - uit tot Koning van Milaan. Sinds maart wordt echter al gehint naar een terugkeer naar Chelsea. De Londense club heeft intussen een prioriteit gemaakt van haar ex

Op 12 augustus is het dan toch zover: Lukaku is weer van Chelsea, dat 115 miljoen euro neertelt. De fans van Inter zijn verbolgen, maar Lukaku - die in Londen 12 miljoen per jaar zal verdienen - verzekert hen: “Ik zal altijd een Interista blijven.”

We zijn eind december, de terugkeer is voorlopig geen schot in de roos. Aan Sky Italia vertelt Lukaku: “Tuchel (zijn

coach bij Chelsea, red.) heeft voor een ander systeem gekozen. Ik moet hard blijven werken, maar ik ben niet tevreden met de huidige situatie.”

Bij Chelsea kunnen ze er niet mee lachen. De spits krijgt een monsterboe­te van 500.000 euro en moet zich in een video verontschu­ldigen. Tuchel aanvaardt zijn excuses - officieel dan toch.

Dan al breekt er iets tussen coach en speler.

Terwijl La Gazetta dello Sport begin maart al meldde dat er informele contacten zijn over een terugkeer naar Inter, moet Chelsea-eigenaar Roman Abramovich de club verkopen als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Lukaku is inmiddels gedegradee­rd tot vaste invaller bij Chelsea en bij Inter hebben ze de wenk gekregen dat The Blues bereid zijn mee te werken aan een terugkeer. Lukaku zou gehuurd worden.

Eind mei staat de deur definitief open. De nieuwe clubeigena­ar van Chelsea, de Amerikaan Todd Bohley, staat ook open voor een uitleenbeu­rt en Tuchel verklaart zich daar akkoord mee. Inter en Chelsea gaan rond de tafel zitten.

 ?? ??
 ?? ?? spits en brengt een bod uit van een slordige 100 miljoen euro. Dat wordt afgewezen.
spits en brengt een bod uit van een slordige 100 miljoen euro. Dat wordt afgewezen.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium