Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Finale bereiken is het doel”

Brasschaat Braves van voorzitter Frank Janssens speelt Europees in eigen huis

- (mabe)

Brasschaat Braves werkt deze week op eigen veld de Federation Cup af. Tegenstrev­ers zijn het Britse London Mets, het Spaanse Astors Valencia, het Bulgaarse Sofia Blues en het Oostenrijk­se Diving Ducks.

“Normaal waren we met zes ploegen, maar het Oekraïense team is door de bekende reden niet aanwezig”, zegt Frank Janssens, de voorzitter van de Braves. “Daarom worden er slechts twee in plaats van drie wedstrijde­n per dag gespeeld. De afwezighei­d van de Oekraïener­s heeft ook gevolgen voor het promoveren en degraderen. We hebben met de andere teams afgesproke­n dat de Oekraïener­s hun plaats in deze Federation Cup voor volgend seizoen mogen behouden. Dat maakt dat de winnaar van deze week volgend seizoen actief is in de Confederat­ion Cup en dat de verliezer van de finale een ticket voor de Federation Cup krijgt. De drie andere teams moeten dan volgend seizoen hun plaats via kwalificat­iewedstrij­den proberen af te dwingen. Wij gaan natuurlijk voor een plaats in de finale en voor de zekerheid dat er ook volgend seizoen een Belgisch baseballte­am in de FED Cup kan aantreden.”

In dat opzicht misten de Braves maandag hun met 6-7 verlies tegen de London Mets, maar ze herpakten zich dinsdag met een 4-1-zege tegen het Bulgaarse Sofia Blues. “Een klein foutje kostte ons maandag, nadat we 6-1 hadden voorgestaa­n, de zege. Dinsdag kwamen we snel 1-0 voor om dan in de zevende en achtste inning de kloof uit te diepen naar de 4-1einduitsl­ag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium