Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zat meer in, maar de omstandigh­eden zaten niet echt mee”

Sarah Cools en Lisa Van den Vonder overleven groepsfase in Turkije niet

- (mabe)

Sarah Cools en Lisa Van den Vonder kenden niet meteen de start die ze in gedachten hadden van hun Europese campagne. Op het Future toernooi in het Turkse Balikesir verloren onze nationale kampioenen direct van een Japans en een Spaans duo, waardoor hun eerste toernooi al in de groepsfase eindigde.

“Er zat meer in, maar de omstandigh­eden zaten niet echt mee”, vertelt Sarah Cools. “Lisa was niet volledig fit (keelontste­king, red.) en er stond daar bij momenten enorm veel wind en daar maakte de concurrent­ie optimaal gebruik van.”

Het siert Sarah Cools dat ze zich niet volledig achter die toch verzachten­de omstandigh­eden wil verschuile­n. “In onze eerste wedstrijd kregen we de topspinops­lagen van één van de Japanse speelsters niet onder controle. Die meid heeft ons bij manier van spreken naar huis geserveerd. In de eerste set konden we nog weerwerk bieden, maar in set twee sloeg ze vanaf de opslaglijn meteen een kloof van acht punten en kwamen we nooit meer in de wedstrijd.”

Cools heeft iets meer moeite met het verlies van wedstrijd twee tegen een Spaans duo. “We speelden een heel goede eerste set, die we ook wonnen, maar vanaf set twee maakten we enkele foutjes die zij afstraften. Jammer, want als we die wedstrijd hadden gewonnen, hadden we ons opnieuw in het toernooi gespeeld en was er misschien nog wat mogelijk.”

Iets wat het Spaanse duo bewees door uiteindeli­jk als vijfde te eindigen, daar waar Cools Van den Vonder op plaats dertien strandden.

“We moeten toegeven dat we ons beste niveau amper konden tonen. Het is jammer dat we zonder een wedstrijd te winnen onze valiezen moesten pakken, maar die nederlagen zullen we niet meenemen naar een volgend toernooi. We weten dat we beter kunnen en dat we nog progressie kunnen maken. Dat zal ook nodig zijn om dit seizoen de nodige wedstrijde­n te winnen op de internatio­nale toernooien. Het verschil met de éénsterren­toernooien van vorig seizoen is toch groot.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium