Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coach Sam wil met steun gemeente iedereen laten bewegen

- (jaa)

Wommelgem is gestart met het project Bewegen Op Verwijzing. Huisartsen kunnen inwoners met een gezondheid­srisico doorverwij­zen naar Sam van Schingen. Hij is beweegcoac­h en het is zijn missie om mensen op een laagdrempe­lige manier in actie te krijgen.

“Met Bewegen Op Verwijzing hopen we mensen echt te laten stilstaan bij de impact die beweging op ons leven en onze gezondheid kan hebben”, licht schepen van Sociale Zaken Kelly Joris (Open Vld) toe.

De doorverwez­en patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. Ook een individuee­l oefenschem­a is mogelijk.

De coach helpt je op weg en motiveert je. “Als coach is het mijn doel om samen op zoek te gaan naar eenvoudige en leuke manie

ren om meer te bewegen en er ook plezier aan te beleven”, verduideli­jkt beweegcoac­h Sam van Schingen. Lage tarieven

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van hele lage tarieven. Je betaalt de coach maar vijf euro per kwartier voor een individuel­e sessie, en slechts een euro per kwartier voor een groepssess­ie. Heb je recht op een verhoogde tegemoetko­ming? Dan krijg je een extra korting. Bedoeling is dat je jouw weg naar een actiever leven op termijn zelfstandi­g kan verderzett­en. Het aantal consultati­es bij de coach bepaal je zelf. Individuel­e begeleidin­g is beperkt tot zeven uur per persoon.

Bewegen op Verwijzing is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Het project wordt getrokken door de Eerstelijn­szone Antwerpen Oost.

 ?? FOTO RR ?? Op wandel met Sam van Schingen.
FOTO RR Op wandel met Sam van Schingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium