Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Britse 80s-rock gratis op Bar Woest

Organisato­ren strikken Fischer-Z voor zomerconce­rt

-

Bar Woest stelt deze zomer in Wuustwezel een programma samen met voor ieder wat wils, maar de meest opvallende naam is wel Fischer-Z, de Britse popsensati­e uit de jaren 80 die nog steeds rondtoert. Verder in Bar Woest: een muziekquiz en highlandga­mes.

“We zijn blij om eindelijk te kunnen aankondige­n dat we de Britse rockband rond John Watts naar België halen, naar Woestwezel om precies te zijn”, zeggen de organisato­ren van Bar Woest. Fischer-Z, met als handelsmer­k de ruige en tegelijk hoge stem van John Watts, scheerde in de newwaveper­iode, einde jaren 70, begin jaren 80, hoge toppen met singles als The Worker, So Long en

Marliese. Ze toerden met andere kleppers als The Police en de Dire Straits en haalden ook geregeld de hitlijsten. Op 6 augustus staan John Watts en zijn muzikanten dus gewoon op het podium van Bar Woest in Wuustwezel, en de inkom is gratis. “Een niet te missen kans om een band met internatio­naal aanzien aan het werk te zien in eigen dorp.”

Andere namen die na het openingswe­ekend de Live at Woestagend­a sieren zijn Kowax (lokale coverband), Dynamo Zjosss (folkpop), To Bill (country en blues covers) en The Joo Joo Eyeballs (lokale band met eigen nummers).

“Via het platform VI.BE konden bands met interesse om te spelen op ons woeste podium zich inschrijve­n. We ontvingen liefst driehonder­d kandidatur­en. Onmogelijk om die allemaal een speelkans te geven. Naast Henry Nery uit Gent die al optrad, kozen we voor The Black Gasolines, een rockband uit Kortrijk en Frango, een band uit het Antwerpse.”

Na het succes van vorig jaar komt ook De Woestband terug, een tijdelijke gelegenhei­dssuperban­d bestaande uit topmuzikan­ten, onder wie ook opnieuw Little Chris, die het podium al deelde met de grootste namen uit de Belgische muziekscèn­e. Ook deze optredens zijn telkens vrij toegankeli­jk.

Sterke Peer

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteit­en. Zo organisere­n de lichtstoet­wagenbouwe­rs van de Lichttoren­s op 2 juli opnieuw hun highlandga­mes. Diezelfde dag kan je er ’s middags ook picknicken met de Oxfam Wereldwink­el. Verder zijn er zijn zowel op de Vlaamse als op de nationale feestdag activiteit­en. En op donderdag 11 augustus is er opnieuw een muziekquiz. “Daarnaast dopen we op 13 augustus de bar om in Bar Sterke Peer, alle opbrengste­n van die dag gaan integraal naar het goede doel van de Sterke Peer Triatlon.”

NEEL VERMEIREN

Bar Woest, tot en met 21/8, wo-do 16-23u, vr 16-1u, za 14-1u, zo 12-23u, ma-di gesloten, Korte Gasthuisdr­eef, Wuustwezel. barwoest.be

 ?? FOTO RR ?? De evenemente­nweide aan de Korte Gasthuisdr­eef.
FOTO RR De evenemente­nweide aan de Korte Gasthuisdr­eef.
 ?? FOTO PETER MALAISE / PMA ?? Fischer Z.
FOTO PETER MALAISE / PMA Fischer Z.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium