Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pianist Fleetwood Mac overleden aan kanker

- (dewo)

Brett Tuggle (70), de pianist van Fleetwood Mac, is afgelopen zondag overleden aan de gevolgen van kanker. Tuggle heeft er een lange carrière in de muziekwere­ld opzitten. Hij speelde ook met Jimmy Page, Rick Springfiel­d en schreef mee aan de hit Just

Like Paradise. “Hij was zo geliefd door zijn familie”, zegt Tuggles zoon Matt. “Iedereen stond de hele tijd aan zijn zijde tijdens zijn lange strijd tegen de ziekte. Hij was een geweldige vader en bracht muziek in mijn leven.” Tuggle had ook een dochter Michelle. Zijn muzikale collega’s plaatsten alvast eerbetonen aan hun vriend op sociale media.

De pianist speelde in 1992 voor het eerst samen met Mick Fleetwood en was van 1997 tot 2017 een vaste waarde op de tournees van Fleetwood Mac. Ook tijdens solotourne­es van bandleden Lindsey Buckingham en Stevie Nicks was hij regelmatig op het podium te zien. Maar toen Buckingham vier jaar geleden afscheid nam van de band, mocht ook Tuggle beschikken. “Ik was geschrokke­n toen ze me belden om te zeggen dat ze me niet meer zouden meevragen”, vertelde hij destijds. “Ik besefte dat ik tussen Lindsey en Stevie (de geschieden­is van Fleetwood Mac is er eentje van opeengesta­pelde ruzies, red.) in zat en dat ik daar niks aan kon doen. Ik was ‘Lindseys mannetje’ geworden en ik moest de gevolgen aanvaarden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium