Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo’n beleving in eigen stad, dat is kicken”

3X3 Lions nemen perfecte start met overwinnin­gen tegen Slovenië en Egypte

- PATRICK CEULEMANS

De 3X3 Lions hebben de Groenplaat­s in lichterlaa­ie gezet. Op de openingsda­g van het WK wonnen ze hun twee wedstrijde­n, tegen Slovenië (FIBA 13) en Egypte (FIBA 14). “Dit is kicken. In eigen stad met bijna 2.000 toeschouwe­rs in de tribunes zo’n start geeft de hele ploeg een boost”, aldus uitblinker Thibaut Must See TV

Vervoort. De kwartfinal­es zijn meteen in het vizier.

Vorig jaar maakte 3X3 basketbal in Tokio zijn olympisch debuut. In Antwerpen beleeft deze jonge en enorm populaire sport haar zevende keer wereldkamp­ioenschap. De 3X3 Lions, zeg maar Team Antwerp, zijn als gevolg van hun vierde plaats op de Olympische Spelen en schitteren­de resultaten de voorbije jaren op de World Tour opgerukt naar de vierde plaats in de wereld.

“Er wordt op dit WK in eigen land, en vooral eigen Antwerpen, van ons veel verwacht”, aldus Thibaut Vervoort. “De druk is enorm. We zijn blij dat we de eerste wedstrijd (21-16 tegen Slovenië,

red.) tot een goed einde wisten te brengen.”

In de tweede wedstrijd brachten de 3X3 Lions meer dan bevestigin­g. Tegen Egypte leidde Maxime Depuydt met 13 punten, waaronder een resem tweepunter­s, de Lions naar 21-12- winst. Thibaut Vervoort was weer top, Nick Celis zorgde voor de ervaren touch en Bryan De Valck verzette bergen werk.

Donderdag volgen de twee resterende poulewedst­rijden, tegen de Verenigde Staten (FIBA 5) en Oostenrijk (FIBA 13). Als de 3X3 Lions opnieuw een perfect parcours afwerken, gaan ze als groepswinn­aar rechtstree­ks naar de kwartfinal­es. Ook één zege kan voldoende zijn voor een plaats bij de laatste acht. Als ze tweede of derde eindigen, moeten ze de achtste finales afwerken.

Vandaag Cats

Vanavond maken de 3X3 Cats (Julie Vanloo, Laure Resimont, Becky Massey, Ine Joris) voor de eerste keer hun opwachting. Zij nemen het om 17.30u op tegen Mongolië (FIBA 6) en om 21.35u tegen Egypte (FIBA 12).

“We hebben weinig 3X3-ervaring, maar kennen elkaar van bij de Belgian Cats. Dat is dan weer een voordeel”, aldus de ervaren Julie Vanloo.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium