Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpena­ar opgepakt met 200 kg cocaïne en heroïne

Oplichter Bram Schrier loopt in VK tegen de lamp

-

De Antwerps-Nederlands­e oplichter Bram Schrier (60) zit in een Britse cel, hij werd opgepakt met een lading van tweehonder­d kilogram cocaïne en heroïne die hij GrootBritt­annië probeerde binnen te smokkelen. Samen met Schrier werd een 68-jarige Belg gearrestee­rd.

De arrestatie en de drugsvangs­t dateren van 10 juni. Toen werd in de wanden van een bestelwage­n een grote lading drugs aangetroff­en. Volgens het Britse ministerie gaat het om tweehonder­d kilogram cocaïne en heroïne. De twee inzittende­n werden gearrestee­rd, een van hen is een 68-jarige Belg, de andere een 60-jarige Nederlande­r. Volgens Het Laatste Nieuws is die laatste de Antwerpse oplichter Bram Schrier, ooit nog hulptraine­r bij Royal Antwerp FC.

Schrier kwam in het nieuws als oplichter, hij zou een zieke man voor 650.000 euro hebben opgelicht en maakte ook verschille­nde slachtoffe­rs door investeerd­ers geld af te troggelen voor voetbaltra­nsfers, zogezegd in opdracht van verschille­nde topclubs. Voor die laatste zaak moet hij nog voor de rechter verschijne­n in Antwerpen. De drugsvangs­t van eerder deze maand wordt in Groot-Brittannië bestempeld als een van de grootste ooit in de Kanaaltunn­el.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium