Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Allemaal Antwerpen

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijgan­ger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen.

- Beeld: Victoriano Moreno Tekst: Elien Van Wynsberghe

“De ideale vakantiefo­rmule? Huizenruil, geleerd van mijn ouders”

Petra De Rijck (39)

Onze vakantiepl­annen? Dit jaar blijven we in eigen land. Weeral. Maar dat vinden we niet zo erg. Voor corona zijn we een paar keer naar Scandinavi­ë geweest, naar Zweden. Dan deden we aan huizenruil. Dat is telkens meegevalle­n. Zweden is een heel leuk land maar het is niet goedkoop om er te verblijven en om er te eten. En dan is huizenruil echt een perfecte oplossing.”

“Die formule hebben we nog niet opgepikt omdat ons huis een totaalreno­vatie was en omdat we nog met een klein kindje zitten. Maar we zijn wel van plan om die draad weer op te pikken. Mijn ouders hebben ook altijd aan huizenruil gedaan. Zo zijn we naar Frankrijk, Spanje en vooral naar Italië gegaan want mijn ouders zijn echt verliefd op Italië geworden.”

“Oké, je geeft je huis af. Dat is een stuk vertrouwen. En er slapen mensen in je bed. Maar als je op hotel gaat, dan lig je in een bed waar nog veel meer mensen in hebben geslapen. Ruil je van huis, dan kom je toe en is alles wat je nodig hebt aanwezig. Maar deze zomer worden het dus nog even de Vlaamse Ardennen.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium