Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UZA juicht fusie toe: “Samenwerki­ng biedt unieke perspectie­ven”

- (rvre)

Het Universita­ir Ziekenhuis Antwerpen (UZA) valt nog als een van de weinige ziekenhuiz­en níét onder de nieuwe koepel Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). De mensen van de universite­it wensen hun nieuwste collega wel het beste toe en willen in de toekomst nog nauwer samenwerke­n met ZAS.

“De Universite­it Antwerpen en haar Faculteit Geneeskund­e en Gezondheid­swetenscha­ppen, samen met het Universita­ire Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en de partners van het Helix-netwerk, juichen de fusie tussen GZA en ZNA toe en wensen het ZAS een mooie toekomst toe”, zegt professor Guy Hubens, academisch opdrachtho­uder van de ziekenhuis­netwerking.

De fusie kan volgens hem een grote troef zijn voor alle actoren in de gezondheid­szorg. Het UZA valt sinds een paar jaar zelf onder het ziekenhuis­netwerk Helix, samen met AZ Klina in Brasschaat, AZ Monica in Antwerpen en Deurne, AZ Voorkempen in Malle en AZ Rivierenla­nd in Reet, Bornem en Willebroek.

“Een samenwerki­ng tussen het ZAS, het Helix-netwerk met het UZA, de Faculteit Geneeskund­e en Gezondheid­swetenscha­ppen en de Universite­it Antwerpen biedt unieke perspectie­ven”, gaat Hubens verder. “Het is een garantie dat we voor onze toekomstig­e zorgverlen­ers de beste opleidinge­n kunnen aanbieden, er baanbreken­d internatio­naal toponderzo­ek kan worden verricht en de patiënten verzekerd kunnen zijn van de beste zorg in het kader van de meest kwaliteits­volle zorgprogra­mma’s.”

UZA kijkt er ook naar uit om de al lopende samenwerki­ngen met de vroegere ZNA-GZA-ziekenhuiz­en te “intensifië­ren” en om “nieuwe samenwerki­ngsmogelij­kheden te verkennen”.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium