Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vakbonden nog altijd ongerust over toekomst wzc Joostens

- (rvre)

Het zag er in het begin van de maand even naar uit dat de fusiegespr­ekken rond de nieuwe koepel Ziekenhuis aan de Stroom niet meer zouden doorgaan. Toen raakte bekend dat het ZNA-woonzorgce­ntrum Joostens in Zoersel naar het Zorgbedrij­f zou worden overgeheve­ld. Dat stond zo in het fusieproto­col en riep heel wat vragen op bij de vakbonden en het personeel. En dat leidde tot wantrouwen tussen de betrokken partijen.

ZNA-voorzitter Els van Doesburg bevestigt nu dat het woonzorgce­ntrum in de toekomst effectief onder het Zorgbedrij­f zal vallen. Volgens haar zijn er al constructi­eve gesprekken geweest met de betrokken partijen en is er geluisterd naar de bezorgdhed­en van de vakbonden en het personeel. Het ziekenhuis­gedeelte van Joostens zal nog steeds onder de nieuwe koepel Ziekenhuis aan de Stroom vallen.

Volgens Ken Van den Heuvel, vakbondsse­cretaris van BBTKABVV,

blijft het personeel van Joostens nog op zijn honger zitten. “Omdat er plannen zijn om het Zorgbedrij­f te privatiser­en, leeft er binnen die organisati­e ook nog heel wat onduidelij­kheid. We krijgen bij wijze van spreken een kamer in een huis dat nog gebouwd moet worden, dus voor ons kunnen er nog geen concrete beslissing­en gemaakt worden. Wij wachten op verdere gesprekken.”

Ontslagen stromen binnen

Niet alle personeels­leden zien dat wachten zitten. “De ontslagen blijven binnenstro­men”, zegt Van den Heuvel. “Veel mensen zoeken een andere job om toch binnen ZNA te kunnen blijven. Aan het Zorgbedrij­f hangt heel wat negatieve publicitei­t de laatste tijd en daarom kiest het personeel nu al eieren voor zijn geld. De politiek heeft nu een grote verantwoor­delijkheid om snel duidelijkh­eid te scheppen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium