Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Piet bewaarde lichaam van zijn moeder jarenlang in huis

Negen jaar later moet hij naar de gevangenis

-

Piet van der Molen uit Oirsbeek in Nederlands-Limburg moet alsnog ruim vier maanden de cel in omdat hij zijn overleden moeder 2,5 jaar in huis had verstopt. In cassatie heeft de Hoge Raad hem slechts een halve maand strafvermi­ndering gegeven.

negen jaar na het overlijden van Gerda van der Molen in juli 2013 moet zoon Piet uit Oirsbeek alsnog de cel in. Hij heeft haar lichaam volgens eigen zeggen op haar uitdrukkel­ijke wens zo lang mogelijk verborgen gehouden en daarmee haar uitkering en pensioen opgestreke­n. Dat heeft Van der Molen 2,5 jaar volgehoude­n, totdat buren argwaan kregen en de politie in december 2015 waarschuwd­en. Het gerechtsho­f in Den Bosch had de Oirsbekena­ar hiervoor in hoger beroep veroordeel­d tot tien maanden cel, waarvan vijf voorwaarde­lijk, omdat Van der Molen berekenend te werk is gegaan en uit was op financieel gewin. Ter verdedigin­g heeft hij alBijna aangevoerd dat zijn moeder op haar sterfbed heeft verteld: “Zeg het tegen niemand als ik dood ben. Want wat moet je dan? Alle poesjes naar het asiel, jij het huis uit en

je kunt alles niet meer betalen.” Vijftigdui­zend euro Van der Molen heeft bijna vijftigdui­zend euro ten onrechte ontvantijd

gen, maar financieel gewin is volgens hem niet doorslagge­vend geweest bij zijn keuze om de dood van zijn moeder te verzwijgen. Had hij de dood wel gemeld, dan zou hij zeventiend­uizend euro per jaar minder hebben ontvangen.

Hij heeft destijds haar lichaam in plastic ingepakt, het geheel met tape dichtgepla­kt en in een omgebouwde kast boven in de slaapkamer gelegd. Daarop lag een bloemetjes­kleed waarop een oude stereo-installati­e stond. Mensen die naar haar informeerd­en, scheepte hij af met een serie vooraf bedachte smoezen. Lijkvocht ving hij op met oude kranten, verder sproeide hij met geurtjes in het huis en ’s nachts luchtte hij de kamer.

 ?? FOTO RR ?? Piet streek op die manier het pensioen van zijn moeder op.
FOTO RR Piet streek op die manier het pensioen van zijn moeder op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium