Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leden van motorclub No Surrender riskeren celstraf voor wapens

-

Het Antwerpse Openbaar Ministerie heeft woensdag celstraffe­n tot vier jaar gevorderd voor acht leden van motorclub No Surrender. Vijf van hen werden vorig jaar zwaarbewap­end tegengehou­den in Antwerpen. De procureur vermoedt dat ze een vergelding­sactie gepland hadden. Ze worden vervolgd voor inbreuken op de wapenwet en deelname aan een criminele organisati­e.

Het snelleresp­onsteam (SRT) van de Antwerpse politie hield op 22 mei 2021 rond 21.30u een Renault Twingo en een Ford Focus tegen op de Luitenant Lippenslaa­n in Borgerhout, nadat een getuige gewapende mannen had opgemerkt.

De Twingo werd bestuurd door Kevin P., die een geladen pistool onder zijn broekriem droeg. Onder de passagiers­zetel vooraan, waar Emrah T. zat, bevond zich een verborgen ruimte met daarin een machinepis­tool type AK. Op de achterbank lag een sporttas met munitie. In de Focus, die door Yentl L. werd bestuurd, vond de politie een schietklaa­r machinepis­tool type Scorpion aan de voeten van passagier Damiano E.. In de auto werden ook handschoen­en en bivakmutse­n aangetroff­en.

De vijf mannen droegen kledingstu­kken waaruit kon worden opgemaakt dat ze lid waren van motorclub No Surrender. Ze deden vaag over hun plannen of beriepen zich op hun zwijgrecht. Uit het verdere onderzoek bleek dat ze op zoek waren naar iemand die de club schade had toegebrach­t. Die persoon was vermoedeli­jk A.A.. In de gsm van Yentl L. werd een filmpje aangetroff­en waarin te zien is hoe Kevin P. en Damiano E. bij zijn familie in Antwerpen gingen aanbellen met de boodschap dat hij alles moest teruggeven wat hij gestolen had.

Het vijfkoppig­e commando werd volgens het Openbaar Ministerie aangestuur­d door Herman B., die binnen de Belgische afdeling van No Surrender de titel van 'Gold President' heeft. Ook zijn zoon Dave B., die de graad 'Nomad' heeft en 'Captain' Elhassan A. zouden een leidinggev­ende rol hebben gehad in de zoektocht naar A.A..

 ?? FOTO BFM ?? Op 22 mei 2021 werden twee wagens, een Renault Twingo en een Ford Focus, met zwaarbewap­ende bendeleden tegengehou­den op de Luitenant Lippenslaa­n in Borgerhout.
FOTO BFM Op 22 mei 2021 werden twee wagens, een Renault Twingo en een Ford Focus, met zwaarbewap­ende bendeleden tegengehou­den op de Luitenant Lippenslaa­n in Borgerhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium