Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietser (13) in kritieke toestand na aanrijding met bus in Edegem

-

en jongen van 13 jaar is woensdagoc­htend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een bus van De Lijn in Edegem. Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Drie Eikenstraa­t en de Ter Borchtlaan. De jonge fietser werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat de jongen niet meer in levensgeva­ar verkeert.

Het ongeval gebeurde rond 9.30u. De 13-jarige jongen fietste samen met drie schoolkame­raden. Ze waren op weg naar het huis van een vriend. Bij het oversteken van de Drie Eikenstraa­t op het zebrapad, werd de jonge fietser aangereden door een Lijnbus. De vrienden zagen het incident gebeuren. Toen ze hun kameraad te hulp schoten, gooide één van hen zijn fiets op die van het slachtoffe­r.

“De tiener raakte ernstig gewond aan zijn onderbeen, waardoor hij veel bloed verloor”, zegt commissari­s Dirk Fonteyne, woordvoerd­er van politiezon­e Hekla. “De jongen werd in kritieke toestand naar het UZA gebracht, waar hij in kunstmatig­e coma wordt gehouden. Rond 12.30u stabilisee­rde zijn toestand. Hij verkeert buiten levensgeva­ar.” Naast de vrienden en ouders van de 13-jarige jongen wordt ook de chauffeur van de Lijnbus ondersteun­d door slachtoffe­rhulp. “De bestuurder was erg onder de indruk van het incident”, zegt Marco Demerling, woordvoerd­er van De Lijn. “Het gaat om een bus van lijn 141, Wijnegem - Hoboken Polderstad. Niemand van de reizigers raakte gewond.” De precieze omstandigh­eden van het incident zijn voorlopig nog onduidelij­k. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse voor vaststelli­ngen. Het kruispunt werd rond 11.30u weer vrijgegeve­n voor verkeer..(nelo)

 ?? FOTO BFM ?? Een fietser (13) is woensdagoc­htend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een bus van De Lijn in Edegem.
FOTO BFM Een fietser (13) is woensdagoc­htend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een bus van De Lijn in Edegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium