Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al zoveel zin om aan ons volgende seizoen te beginnen”

Cc De Kern wordt ‘schouwburg De Kern’ en maakt nieuwe start

- SAAR VAN OLMEN

Cultuurcen­trum De Kern wordt schouwburg De Kern. Het team heeft hard gewerkt aan een nieuw cultuursei­zoen. “Onze heropstart­is meer dan een laagje verf en een nieuw logo”, vertelt communicat­iemedewerk­er Dries De Meester. Als promo zijn de programmat­oren van de schouwburg ook te boeken: ze komen bij je thuis vertellen over hun aanbod.

“We zijn de laatste van vier cultuurcen­tra die zo’n rebranding ondergaan”, zegt De Meester. Cc Berchem werd corso, cc Merksem heet nu Noord en cc Deurne is De Klap. “Bij ons is alleen ‘cc’ in ‘schouwburg’ veranderd.”

Double bill en festivals

De Kern behoudt zijn traditione­el imago met de cavaconcer­ten en een film iedere week. Maar volgend seizoen komen daar nieuwe dingen bij. “We beginnen met een premièrere­eks van vier theatervoo­rstellinge­n, waaronder een stuk van acteur Tom Van Dyck. Vroeger ging hij altijd in De Arenberg in première, nu is dat dus bij ons.” Maar het team investeert ook in Dat betekent dat twee artiesten op één avond langskomen en hun fans double bills. samen worden gevoegd.

Er komen ook twee nieuwe festivals volgend seizoen. Zo is er circus tijdens FlikFlak. Maar ook Kernbom, waar jong explosief podiumtale­nt het beste van zichzelf kan laten zien. “Daar ontvangen we bijvoorbee­ld muzikante Rosa Butsi”, zegt algemeen leider van De Kern Max Temmerman. “Ook theatermak­ers als Louis Janssens en Maxim Storms.”

Het hele programma is samengevat in een dikke bijbel van 170 pagina’s. Die komt vanaf volgende week in De Kern te liggen, maar ook op twintig andere plaatsen. “We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken, daarom zetten we zuiltjes met dat programma aan zowel woonzorgce­ntra en scholen als aan Bar Vizit bijvoorbee­ld”, zegt De Meester. Niet alleen een boek, maar ook een nieuwe website zit er aan te komen. En dat wordt volgens Temmerman de van’t stad”.

i“graafste

Boek een programmat­or

Dit jaar kunnen geïnteress­eerden ook een programmat­or boeken bij hen thuis. “We hebben dat nog al eens gedaan”, vertelt De Meester. “Dan komen we langs en babbelen we bij een pintje aan de keukentafe­l over wat er te doen is in De Kern, over wat je mist of wat je net goed vindt. Op die manier leren wij ons publiek kennen en kunnen we bekijken hoe we het programma beter kunnen maken.” “Tien jaar geleden verkochten we 18.000 tickets, voor corona zaten we aan 55.000, nu moéten we echt naar de 60.000 gaan”, zegt Temmerman.

De twee vinden het alleszins super spannend. “Het is afwachten hoe het publiek zal reageren, want theater leeft natuurlijk niet in een boek, wél op een podium met applaus.”

Vanaf dinsdag 28 juni om 9 uur kan je tickets bestellen via schouwburg­dekern.be.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Max Temmerman en Dries De Meester met de bijbel van volgend seizoen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Max Temmerman en Dries De Meester met de bijbel van volgend seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium