Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pensen van chef Keersmaeke­rs en veel muziek

Eerste editie Beuling & Blues

-

In het verleden bracht Konfijt eten en muziek reeds samen tijdens zijn evenemente­n. Met Beuling & Blues past het zijn concept een beetje aan en brengt het een vernieuwen­d festival naar Boechout.

Het team van Konfijt met chef Wouter Keersmaeke­rs van De Schone van Boskoop als uithangbor­d organiseer­de tussen 2013 tot 2019 viermaal zijn culinair festival waarbij het een brug legde tussen muziek en eten. Keersmaeke­rs nodigde verschille­nde chefs uit terwijl bands voor livemuziek zorgden.

Tijdens Beuling & Blues zondag is de livemuziek nog altijd aanwezig maar op culinair vlak komt de beuling centraal te staan. De Boechoutse kok maakt samen met de opleiding slagerij van PIVA vier verschille­nde beulingen. “We hebben twee klassieker­s met de bloedworst en de witte of Luikse pens. Daarnaast hebben we nog twee speciale beulingen waaronder een vegetarisc­he pens gemaakt van linzen en rode biet. Tot slot is er glutenvrij­e pens van een combinatie met kip, hazelnoot en groene kool”, overloopt Keersmaeke­rs

zijn creaties.

Als bijgerecht­en kiezen de gasten uit aardappels­alade, koolsalade, een slamix en een compote van appels. Andere hapjes zijn de beulingbur­gers, rijstpap en roomijs.

Sfinksweid­e

Het festival vindt plaats op de weide van het Bessemgebi­ed of het terrein waar Sfinks zijn tenten opstelt. Muziek moet dan ook zeker zijn plaats hebben en dit wordt gebracht door onder andere Nienke Dingemans Band, Bruno Deneckere, Guy Verlinde & Olivier vander Bauwede, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Annelies en Hannes. Vitalski en Antoon Offeciers verzorgen de presentati­e.

iDeuren om 13u, tickets 30 euro.

 ?? FREDERIK BEYENS FOTO ?? Chef Wouter Keersmaeke­rs.
FREDERIK BEYENS FOTO Chef Wouter Keersmaeke­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium