Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DE THUISRIJDE­R

-

Op het eerste gezicht lijkt dit de kwaadste tegenstand­er te worden van Remco Evenepoel. In vergelijki­ng met vorig jaar zijn de rollen omgekeerd. Toen reed Yves Lampaert in Ingelmunst­er een thuiswedst­rijd, nu is dat zelf. De naar Gavere verhuisde Antwerpena­ar kan de omloop blindeling­s rijden en schonk de jongste tijd ook meer aandacht aan zijn tijdritfie­ts. De adrenaline, de beroepseer en zijn nieuwe vriendin Nel alleen al zullen de werelduurr­ecordhoude­r op de grote plaat vooruit stuwen. Mits winst wordt hij met een derde titel mederecord­houder met

Vocsnor

Marc Wauters, Leif Hoste en Kristof Vandewalle die drie keer op rij won. Het parcours lijkt nog het meest op dat van Anzegem, waar Campenaert­s een tweede keer nationaal kampioen werd.

–door

De technische bochten, die hij nochtans

en door kent. Campenaert­s (30) is de man die in deze generatie tijdrijden doceerde, maar bij technische passages durft het soms mis te gaan, zoals op het WK in Harrogate, waar hij met een elfde plaats zijn olympische selectie kwijtspeel­de. Of afgelopen week in Scherpenhe­uvel, waar zijn ketting eraf ging. Dat soort ellende moet hij zeker vermijden.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium