Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemengde gevoelens bij Antwerpse clubs

-

De bekendmaki­ng van de kalenders van de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League – begin al maar te wennen aan die nieuwe naam voor 1B – lokt gemengde reacties uit bij de profclubs uit de provincie Antwerpen. Terwijl ze zich Achter de Kazerne in de handen wrijven met de komst van de Great Old op de openingsda­g, voelen ze zich op het Kiel in de steek gelaten. Een overzicht.

Wens van Antwerp niet ingewillig­d

Voor de vierde keer in zes seizoenen sinds de terugkeer naar eerste klasse begint Antwerp buitenshui­s aan de competitie: Charleroi in 2018, Eupen in 2019 en KV Mechelen in 2021 en 2022. Slechts twee keer - Anderlecht in 2017 en Moeskroen in 2020 trapte de Great Old voor eigen publiek af. De opening van dit seizoen zal de een nare flashback naar het voorbije jaar bezorgen. Ook toen trok Antwerp in volle opbouw naar Mechelen, waar het - ondanks een 0-2-voorsprong - met 3-2 de boot inging. In Deurne-Noord hoopten ze om nog eens thuis van start te kunnen gaan, maar dat liet de politie niet toe. Verder liggen ze op de Bosuil niet wakker van de kalendersa­menstellin­g. Antwerp verlangt vooral naar een megadrukke zomer, met zes Europese voorrondem­atchen en liefst van al kwalificat­ie voor de groepsfase van de Conference League.

Kakkers

Reds

Malinwa droomt van vol huis op openingssp­eeldag

Achter de Kazerne heerst algemene tevredenhe­id over de kalender. KV Mechelen begint net als vorig jaar met een thuismatch, daarmee ging zijn enige wens in vervulling. Dat nota bene provincieg­enoot Antwerp op bezoek komt, is een mooi extraatje. Op speeldag 3 staat Malinwa thuis tegenover Union, de revelatie van het voorbije seizoen. Bij Malinwa, waar de abonnement­enverkoop met meer dan 10.000 verkochte stuks als een trein loopt, dromen ze ervan dat het AFAS Stadion in de vakantiepe­riode twee keer volloopt. In oktober mogen de

hun tenen uitkuisen, met het zware vierluik Club Brugge Anderlecht - Gent - Standard. Ook het slot van de reguliere competitie oogt bijzonder pittig, met wedstrijde­n tegen Union, Club Brugge, AA Gent én Anderlecht op de laatste vijf speeldagen.

Westerlo krijgt wat het wil: “Beginnen met thuismatch”

Westerlo en trainer Jonas De Roeck maakten een aantal wensen over, al hebben ze daar in ’t Kuipje niet al te veel tijd in gestoken. “Er wordt wel eens gezegd dat het beter is om de topploegen in het begin van het seizoen te treffen, maar daar lig ik eigenlijk niet wakker van”, haalt De Roeck de schouders op. “Uiteindeli­jk moet je elke ploeg toch twee keer bekampen. Dat we als promovendu­s in eigen huis kunnen beginnen

is wel leuk.” red.), (tegen

Cercle,

Beerschot: twee mooie affiches in... leeg stadion

Beerschot was behoorlijk ontevreden met de kalender van de Challenger Pro League. De club had de Pro League laten weten dat ze niet in beroep zou gaan tegen de beslissing om de eerste twee thuiswedst­rijden achter gesloten deuren te spelen, maar had wel op twee minder aantrekkel­ijke affiches gehoopt. Lees: twee thuismatch­en tegen beloftetea­ms. Maar de Pro League heeft daar dus geen rekening mee gehouden. Met Beveren en Lierse zal Beerschot twee mooie duels in een leeg stadion moeten afwerken. Een streep door de rekening op het Kiel. Tussendoor trekt Beerschot op een vrijdagavo­nd naar Luik om er tegen de beloften van Standard te spelen.

Lierse: “Jammer dat onze fans niet mee naar het Kiel mogen”

Lierse was tevreden over de kalender, al vond de club het wel jammer dat er geen supporters mee naar Beerschot mogen afreizen. “Want dat is toch een van de tofste affiches van het seizoen”, zei voorzitter Luc Van Thillo. Voor zijn club was het vooral belangrijk dat de beloften van Antwerp op het Lisp spelen als Lierse zelf op verplaatsi­ng speelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium