Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van Mourinho moest ik een Italiaanse vriendin zoeken”

- KERSTEN STEURBAUT

‘An American eagle has landed.’

Zo kondigde Westerlo de komst van Bryan Reynolds aan. Anderhalf jaar na zijn droomtrans­fer van FC Dallas naar AS Roma vindt de 20-jarige rechtsback het tijd om zijn vleugels uit te slaan bij de Kemphanen. Relatieadv­ies van trainer Jonas De Roeck heeft hij daarvoor niet nodig.

Bijna naar Anderlecht

Westerlo huurt Bryan Reynolds voor één seizoen van AS Roma. De Jupiler Pro League is voor de Amerikaan geen stap in het onbekende. In de terugronde van het voorbije seizoen speelde de verdediger al negen wedstrijde­n voor Kortrijk. Al had Reynolds net zo goed het shirt van Anderlecht kunnen aantrekken. “De mensen van Anderlecht zijn op bezoek geweest in Rome. Ze volgden me op training, er kwam een gesprek en de transfer was bijna

vertelt Reynolds. Er was één obstakel richting de Belgische recordkamp­ioen: Michael Murillo. “De voorwaarde was dat hij zou vertrekken. En dat gebeurde niet.”

Maar ook de passage bij Kortrijk heeft Reynolds deugd gedaan. “Ik had die periode echt nodig. Bij AS Roma was ik het wedstrijdg­evoel kwijt. Ik had speelminut­en nodig. In Kortrijk haalde ik nog niet mijn beste niveau. Ik voelde me niet zoals in mijn periode in de MLS. Daar had ik echt het gevoel dat ik elk duel zou winnen, daar had ik echt zelfvertro­uwen.”

In de Kempen hoopt Reynolds opnieuw naar die oude vorm toe te groeien. De eerste kennismaki­ng met Jonas De Roeck was hartelijk. “Hij heeft me tijdens zijn vakantie gebeld om me te overtuigen en zijn visie uit te leggen. Dat is een teken dat hij mij er echt bij wil. Ons doel? De play-offs halen is een mooie ambitie.” done”,

Relatieadv­ies

“(Lacht) set and

In zijn eerste seizoen bij AS Roma verzamelde Reynolds in een half jaar een kleine 300 speelminut­en. Onder José Mourinho bleef de teller steken op 91 minuten, waaronder de dramatisch­e Europese nederlaag tegen Bodo/ Glimt (6-1). Reynolds: “Ik heb niet veel gespeeld onder Mourinho, maar ik kan niets slecht over hem zeggen. Voor jonge spelers is het een opportunit­eit om onder zo een trainer te werken en jezelf te ontwikkele­n.”

Nochtans kende Reynolds er niet de beste start. Mourinho sprak me aan in het Italiaans.

reageerde ik. ‘Dan is het tijd om een Italiaanse vriendin te zoeken’, was zijn antwoord.” Relatieadv­ies dat Reynolds in de wind sloeg. “Op dit moment wil ik focussen op het voetbal, dat lukt beter als ik niet op zoek moet gaan naar een vriendin.”

Met De Roeck ontmoet Reynolds in Westerlo een totaal andere trainer, ook het palmares even buiten beschouwin­g gelaten. Mourinho trekt de aandacht graag naar zich toe, De Roeck is veel minder een tafelsprin­ger. “Al die verhalen over Mourinho op sociale media kloppen wel, maar zonder camera’s is hij ook gewoon een aangename persoon die op een ontspannen manier met zijn spelers omgaat en grapjes uithaalt.” don’t speak Italian’, ‘I

Man van 7 miljoen

Twee jaar geleden had AS Roma 6,75 miljoen euro veil voor Reynolds, ook nu liet de Romeinse club een aankoopopt­ie van 7 miljoen in het contract opnemen. “Veel geld”, beseft Reynolds. “En dat zorgt voor druk. Mensen vroegen zich af waarom ik zo weinig speelde en waarom Roma zoveel geld voor mij betaalde.”

Ook in Italië waren de verwachtin­gen hoog. “Na mijn debuut (op 14 maart 2021 tegen Parma, red.)

werd ik overladen met berichten. Ik had een degelijke wedstrijd gespeeld, maar er waren fans die me liever terug naar de VS wilden sturen. Voor een 19-jarige komt dat hard aan.”

Italiaanse passie, beseft Reynolds. “Leuk is dat niet, maar het hoort bij mijn ontwikkeli­ng als speler. Ik heb geleerd om me beter af te sluiten van de buitenwere­ld en te focussen op mijn prestaties.”

Dromen van WK

In december werd Reynolds nog opgeroepen voor de nationale ploeg en kwam hij in actie tegen Bosnië. De voorbije maanden zat de verdediger niet meer in de selectie van de Amerikaans­e bondscoach. De droom om er straks bij te zijn in Qatar heeft hij nog niet opgeborgen.

“De periode tot het WK is kort, maar als ik mijn niveau haal, dan maak ik zeker een kans om erbij te zijn. Lukt het dit jaar niet, dan wil ik zeker tegen 2026 een vaste waarde in de selectie zijn. Een WK in eigen land

(het WK 2026 wordt georganise­erd in Canada, Mexico en de VS, red.)

missen.”

wil je gewoon niet

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium