Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Westerlo bereikt akkoord over Yow, Turkse verdediger op komst

- (sks) (kugu)

Bryan Reynolds is na Nick Gillekens en Sinan Bolat de derde zomertrans­fer van Westerlo, maar daarmee is het huiswerk van de promovendu­s nog niet af. Met de 19-jarige vleugelspe­ler Griffin Yow krijgt Reynolds er nog een landgenoot bij. Westerlo bereikte met DC United een akkoord over een definitiev­e overgang. Yow landt morgen in België. Na fysieke en medische testen wordt de transfer volledig afgerond. Ook de Turkse centrale verdediger Ravil Tagir (19) is op komst. De in Kazachstan geboren Tagir versierde twee seizoenen geleden een transfer naar Basaksehir, dat 2,5 miljoen euro voor hem neertelde. Westerlo wil de jeugdinter­national voor één seizoen huren.

Roman Neustädter verlengde zijn contract met één jaar. De 34jarige middenveld­er kende een moeilijke start bij Westerlo, omdat hij lang moest wachten op een arbeidsver­gunning en daardoor niet speelgerec­htigd was. Uiteindeli­jk kwam de Duits-Russische middenveld­er pas in actie in de laatste twee wedstrijde­n van het voorbije seizoen. Opvallend: de titel in 1B was pas de eerste in zijn lange carrière. Eerder speelde Neustädter bij onder meer Mönchengla­dbach,

Schalke 04 en Fenerbahçe.

Een maand voor de start van de competitie heeft Westerlo de kaap van 1.000 abonnement­en gerond, daarmee hebben de Kemphanen nu al meer seizoenska­arten aan de man gebracht dan in 1B. Tot vrijdag kunnen de supporters nog genieten van de en hun abonnement aanschaffe­n aan een verlaagd tarief.

Early Bird-actie

Lierse won zijn tweede oefenmatch op het veld van provincial­er FC Putte: 0-11. Na de pauze maakten nieuwkomer­s Leo Rocha en Mehdi Tarfi hun opwachting. Beide aanwinsten kwamen ook tot scoren. Daan Vekemans sluit pas midden juli aan. Ook Pieter De Schrijver (lies) kreeg veiligheid­shalve rust. Tester Matisse Thuys kreeg in de tweede helft speelminut­en. Zaterdag (11.00u) speelt Lierse in Tienen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium