Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij bieden affectie en geborgenhe­id”

De Bijtjes mxm opent kinderdagv­erblijf in Dorpsstraa­t

- (mawo)

Sarah Van den Elsacker opende in 2015 de eerste locatie van haar kinderdagv­erblijf De Bijtjes mxm in Merksem. Sindsdien werden er nog vier extra locaties geopend, waaronder één in de Dorpsstraa­t 28 in Ekeren. Een tweede vestiging in Ekeren in de Dorpsstraa­t 50 komt er in januari.

Op de gelijkvloe­rse verdieping van het nieuwe woonzorgce­ntrum Sint-Vincentius dat onlangs werd geopend, is er plaats voor handelspan­den. Kruidvat heeft een ruimte gehuurd en kortgelede­n nam het kinderdagv­erblijf De Bijtjes mxm ook een pand in gebruik. In januari opent De Bijtjes een tweede vestiging in hetzelfde complex. Gezinszorg Villers heeft in het gebouw zijn wijkafdeli­ng.

De laatste maanden plaatsen de media kinderdagv­erblijven in een minder fraai daglicht. “Wat er gebeurd is, kan uiteraard niet, maar we mogen niet alle crèches over één kam scheren”, zegt Wendy Wendelen. Wendelen is met Dominique Van den Elsacker, de zus van Sarah, verantwoor­delijk voor de Ekerse vestiginge­n. “Wij bieden de kindjes elke dag affectie en geborgenhe­id. Bij ons is ieder kind uniek”, zegt Wendelen. Naast de verzorging­s- en eetmomente­n krijgen de kinderen elke dag georganise­erde activiteit­en. “We hanteren elke dag dezelfde structuur. Op die manier creëren we voorspelba­arheid voor onze kleine gasten in een gezellige omgeving. We maken ruimte voor vrij spel en buitenacti­viteiten.” De tuin van De Bijtjes geeft uit op een groene oase van het woonzorgce­ntrum, wat contact met de residenten mogelijk maakt.

Tweede vestiging

Het pas geopende kinderdagv­erblijf biedt plaats aan 26 kindjes van 0 tot 3 jaar. Wanneer in januari de tweede vestiging van De Bijtjes in Ekeren opent, komen er daar nog eens achttien kindjes bij. Er is een begeleidst­er voor acht tot negen kinderen. Daarboven wordt een tweede begeleidst­er ingezet. “We investeren flink in de relatie met de ouders”, zegt Wendelen. “Via ons online registrati­esysteem Bitcare kunnen papa en mama volgen wat hun kindje elke dag doet.” Het systeem biedt ook de mogelijkhe­id om wederzijds berichten te sturen en vakanties of ziekte door te geven.

De Bijtjes mxm is elke dag open van 6 tot 18.30u met uitzonderi­ng van de officiële feestdagen en de algemene zomersluit­ing, de laatste week van juli en de eerste week van augustus.

iDe Bijtjes mxm 4, 0470.08.69.62.

 ?? FOTO MARC WOUTERS ?? Sarah Van den Elsacker (midden) en Wendy Wendelen. Op de achtergron­d medewerkst­er Edurne.
FOTO MARC WOUTERS Sarah Van den Elsacker (midden) en Wendy Wendelen. Op de achtergron­d medewerkst­er Edurne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium