Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie minitriatl­on wint, moet ad fundum tripel Westmalle drinken

-

Voor de 28ste keer organiseer­t buurtveren­iging De Lollepotte­rs uit Oostmalle zaterdagav­ond 25 juni een recreatiev­e minitriatl­on. Driehonder­d meter zwemmen in het Kempens Kanaal, twintig kilometer fietsen en vier kilometer lopen: zelfs de burgemeest­er en drie schepenen doen mee.

Voorzitter Dieter Aerts is blij dat de Lollepotte­rs Triatlon opnieuw plaatsvind­t na corona en dankzij de samenwerki­ng met judoclub De Bres uit Sint-Jozef-Rijkevorse­l, die op 6 augustus de vijftiende editie van de triatlon met jeugdwedst­rijd organiseer­t. De twee organisati­es hebben met Ooms Woonrealis­aties een gemeenscha­ppelijke hoofdspons­or. Bestuurder Ben Ooms doet zelf trouwens mee. De gemeente Malle stelt de tent die er normaal voor de concerten Muziek aan het Kasteel wordt gezet, speciaal al vroeger ter beschikkin­g van de vereniging­en.

Deelnemers halen zaterdag hun startnumme­r tussen 16 en 18u op in de tent. Van hieruit vertrekken ze per fiets naar de startplaat­s aan Brug 7.

De winnaar van de minitriatl­on drinkt op het podium ad fundum een trappist van Westmalle.

iwww.lollepotte­rs.be

 ?? FOTO KMA ?? De Lollepotte­rs met tweede van links pater Jef die de ad fundums met Trappist van Westmalle zal demonstrer­en.
FOTO KMA De Lollepotte­rs met tweede van links pater Jef die de ad fundums met Trappist van Westmalle zal demonstrer­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium