Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsbieb zoekt kinderfiet­sjes

-

Fietsbieb is een uitleenpun­t van tweedehand­s fietsen voor kinderen tot twaalf jaar. Gezinnen kunnen daar voor twintig euro per jaar een fiets lenen. Zodra een fiets te klein wordt, kan hij gewoon geruild worden tegen een groter exemplaar. Omdat de voorraad aan beschikbar­e fietsjes geregeld moet aangevuld worden, organiseer­t De Fietsbieb af en toe inzameling­en. In Kapellen doen ze dat komend weekend.

Inzamelmom­ent

Op zaterdag 25 juni is er een inzamelmom­ent. Tussen 11 en 13u kan je een tweedehand­s kinderfiet­s schenken aan de muziekacad­emie, Antwerpses­teenweg 146. Wie een fiets brengt, krijgt het eerste jaar een gratis lidmaatsch­ap van de Fietsbieb. Het concept Fietsbieb bestaat nog maar enkele jaren. Intussen telt het initiatief wel al meer dan negentig afdelingen in Vlaanderen en Brussel. Onder het motto: delen is het nieuwe hebben, worden tweedehand­sfietsen ingezameld, hersteld en opnieuw uitgeleend aan jonge kinderen en hun gezinnen.

De Fietsbieb Kapellen laat nog weten dat ze op zoek is naar vrijwillig­ers voor het herstellen en onderhoude­n van fietsen. Kandidaten komen terecht in een toffe groep van enthousias­telingen die zich keer op keer kostelijk amuseren.

ikapellen@fietsbieb.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium