Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrienden en familie eren Christoph met nieuw bos

Gemeente aanvaardt schenking van zevenduize­nd euro voor bosproject

- KRIStIn MatthySSen

De gemeentera­ad van Ranst heeft unaniem een schenking aanvaard van zevenduize­nd euro van de familie Wauters voor een bosproject. Het komt uit de nalatensch­ap van Christoph Wauters, die vorig jaar op 36jarige leeftijd overleed. De man was begaan met het klimaat en de natuur.

Christoph Wauters was afkomstig uit Edegem, woonde in Deurne en werkte als ICT-coördinato­r in het Xaveriusco­llege in Borgerhout. Hij had al enkele jaren gezondheid­sproblemen, maar zijn onverwacht overlijden op jonge leeftijd verraste iedereen.

Wauters was bekend als iemand die zich inzette voor de sociaal zwakkeren in onze maatschapp­ij. Zo deed hij een

op school en zette zich in voor het klimaat. Zo nam hij deel aan tal van klimaatbet­ogingen.

Bosproject

chromebook-solidarite­itsactie

In plaats van snijbloeme­n te geven, konden kennissen en vrienden na zijn overlijden van Christoph een bedrag storten om een boom te planten. Het eerbetoon leverde maar liefst zevenduize­nd euro op. Recent kreeg het gemeentebe­stuur van Ranst het bericht dat er een schenking op komst was voor een bosproject in de gemeente. Intussen is de gift formeel aanvaard door de voltallige gemeentera­ad.

“Voor zover ik weet was er geen familiale band met Ranst en woonde hij hier niet. Maar blijkbaar wandelde en fietste Christoph graag in Ranst. Wij zijn vereerd en zullen dit bedrag nuttig besteden aan een bosproject op ons grondgebie­d, in samenspraa­k met de Bosgroep Antwerpse Gordel”,

Johan De Ryck

zegt burgemeest­er Johan De Ryck (N-VA). “De juiste locatie staat nog niet vast, maar als gemeente hebben we verschille­nde projecten in de pijplijn zitten.”

Bewonderen­swaardig

De opmerkelij­ke schenking passeerde vrij snel de stemming tijdens de gemeentera­ad in Ranst. Geen enkel raadslid stelde zich vragen bij de schenking. Bewonderin­g voor het initiatief overheerst­e. De lokale politici vonden het dan ook een mooi gebaar van de familie ter nagedachte­nis van een geliefde met een groot hart voor de natuur, het milieu en het klimaat.

 ?? FOTO RR ?? De betreurde Christoph Wauters met primatolog­e Jane Goodall.
FOTO RR De betreurde Christoph Wauters met primatolog­e Jane Goodall.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium