Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schilde Feest! is terug van weggeweest

- (jaa)

De lokale handelaars palmen vanavond eindelijk nog eens de Turnhoutse­baan in. “Over ruim een kilometer staan winkeliers, marktkrame­rs, artiesten en kermiskram­ers zij aan zij”, kondigen Luc Vrelust, Yves Van Craenenbro­eck en Heleen Smet van de handelsver­eniging Winkelcent­rum Schilde een uitbundig Schilde Feest! aan.

Lucs eigen elektrowin­kel aan de Van de Wervelaan tot helemaal aan de Pizza Hut op de hoek met de Wisselstra­at. Zo lang wordt het feestterre­in van de lokale neringdoen­ers. Het verkeer wordt al vanaf 15u opgehouden. De feestelijk­heden beginnen om 17u, met dank aan burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA), die op vraag van de handelaars De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer kon overtuigen om de belangrijk­e verkeersad­er een avond lang af te sluiten voor alle verkeer. De gemeente stopt de handelaars ook tienduizen­d euro toe om de nodige animatie te voorzien.

Zestig extra kramen Yves Van Craenenbro­eck, ondernemer in de fitnesssec­tor, werd bereid gevonden om dit jaar vrijVan

willig zijn schouders te zetten onder de verrijzeni­s van het volksfeest. De huidige goede sfeer en zin om er wat van te maken, is onder meer zijn verdienste. “We rekenen erop dat alle ruim honderd collega-winkeliers hun best zullen doen om er wat van te maken. Maar we zijn ook blij dat de markthande­laars niet langer in de

Schoolstra­at hoeven te staan en ons opnieuw kunnen vervoegen. Dat geeft zestig kramen extra. Neem daar nog eens de kermis bij en het spektakel is compleet”, aldus Luc Vrelust van het vernieuwde bestuur van de winkeliers­vereniging, waarin met Katrien Neirynck (De Dry Lindekens), Heleen Smet (Chocolater­ie Smet) en Marie-Paule Reyntjens (Optiek-juwelen) nu ook drie vrouwelijk­e ondernemer­s zitten.

Podium

Schilde Feest! mikt meer dan ooit op families met kinderen. Op het podium staan de Beatles-coverband Sergeant Peppers, SaxO-Bone, Groovy, The Stiletto’s, Single Malt en Deusjevoo. De lokale harmonie Takjes Worden Boomen geeft om 19u een concert in ’t Parkske.

Schilde Feest! vrijdagavo­nd 24 juni vanaf 17 uur op de Turnhoutse­baan

i

 ?? FOTO JAA ?? Yves Van Craenenbro­eck, Heleen Smet en Luc Vrelust (rechts) van Schilde Feest!.
FOTO JAA Yves Van Craenenbro­eck, Heleen Smet en Luc Vrelust (rechts) van Schilde Feest!.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium