Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Radio 2 nog steeds grootste zender van Vlaanderen

CIM-cijfers bekendgema­akt, Joe groeit sterkst en Studio Brussel kent grote daling

-

Radio 2 blijft de grootste zender van Vlaanderen in de eerste drie maanden van het jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM), gemeten bij een publiek vanaf 12 jaar. Nummers twee en drie worden ingepalmd door Qmusic en Joe. Studio Brussel neemt dan weer een sterke duik met 3%. Nostalgie stijgt licht.

Eind vorig jaar haalde Studio Brussel nog 9,82% en eindigde de zender als derde van Vlaanderen. Nu tuimelt hij naar de zesde plaats met 6,76%. StuBru behaalt hiermee de laagste luistercij­fers in meer dan tien jaar tijd.

Els Van de Sijpe, manager VRT radio & audio wijt die daling aan meerdere factoren. “Terwijl Radio 1 en Radio 2 naast muziek ook inzetten op content, ligt bij Studio Brussel de focus op muziekontd­ekking en beleving. Net op dat vlak is er grote concurrent­ie.”

Vooral Joe is daarentege­n gegroeid tussen januari en april, naar 11,07% marktaande­el. In het laatste kwartaal van vorig jaar haalde de zender nog 8,66%. “Joe is nog nooit zo groot geweest”, zegt Robin Vissenaeke­ns, channel manager bij Joe. “Het toont dat onze luisteraar­s de zender echt omarmen: ze luisteren op het werk en thuis graag en lang.” Qmusic is nog de tweede grootste zender met 12,75% marktaande­el. Daarmee is de zender stabiel gebleven sinds de vorige meting.

 ?? FOTO © VRT - JOOST JOOSSEN ?? De madammen bij Radio 2 kunnen tevreden zijn, de zender haalt nog altijd de beste cijfers van de Vlaamse radiokanal­en.
FOTO © VRT - JOOST JOOSSEN De madammen bij Radio 2 kunnen tevreden zijn, de zender haalt nog altijd de beste cijfers van de Vlaamse radiokanal­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium