Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Knie houdt Van Aert van BK, Tour niet in het gedrang

-

Wout van Aert (27) verdedigt zijn Belgische titel op de weg niet. De kopman van Jumbo-Visma liep op hoogtestag­e een knieblessu­re op. Die is niet van die aard dat hij zijn groene plannen voor de Tour moet opbergen.

Zoek zondag in Middelkerk­e niet naar Wout van Aert. In het Franse skigebied Tignes stootte hij vorig weekend bij het sprinten met zijn knie tegen zijn stuur. Een vervelende tik zonder veel erg. Van Aert hield zijn trainingss­chema aanvankeli­jk nog aan, maar kreeg last van irritaties. Op aangeven van de medische staf besloot hij vervroegd naar huis te keren en een kruis te maken over het BK.

“Ik vind het erg jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen. Ik zou nooit zomaar passen voor een BK, maar als ik de Tour niet in het gedrang wil brengen, is dit het verstandig­ste besluit.” Zo klonk het in het officiële communiqué van Jumbo-Visma. Het team verwacht dat Van Aert maandag weer met de fiets kan trainen.

Philipsen en De Lie

Volgende week vrijdag start Van Aert in Kopenhagen dus gewoon in de openingsti­jdrit van de Tour de France. Het BK op de weg krijgt wel een totaal andere dynamiek. Zonder de topfavorie­t vergroten de kansen van renners als Jasper Philipsen en Arnaud De Lie aanzienlij­k. Het kan de spanning zondag alleen maar ten goede komen.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium