Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waterkans op finaleplaa­ts”

Brasschaat Braves-coach Kevin Peeters wil in stijl afscheid nemen van toernooi

- (mabe)

De Brasschaat Braves wonnen tot nu toe één van hun drie wedstrijde­n in de Federation Cup. Vanavond volgt de laatste wedstrijd tegen het Oostenrijk­se Diving Ducks met een mogelijke finaleplaa­ts als inzet.

“De kans dat we zaterdag in de finale geraken, is zo goed als nul”, zegt hoofdcoach Kevin Peeters. “We moeten dan vanavond met zes punten verschil winnen. Dat is niet meteen de meest simpele opdracht, al moet iedere wedstrijd wel gespeeld worden.”

Peeters blikt nog even terug op de voorbije wedstrijde­n. “Maandag tegen de London Mets lieten we de kans liggen om nu met betere papieren aan onze laatste wedstrijd te beginnen.

(De Braves gaven toen in het slot een 6-1-bonus nog uit handen, red.)

“Toen dachten we iets te snel dat de buit binnen was. De dag erna herpakten we ons goed met een simpele 4-1-overwinnin­g tegen de Sofia Blues.”

Maar woensdag liep het voor de Braves opnieuw mis tegen het Spaanse Astros Valencia en werd er verloren met 4-8. “Onze start was wat slordig, we kregen enkele goedkope runs tegen en kwamen 0-7 achter. Tegen een sterk team als dit Valencia kregen we die kloof niet meer gedicht”, aldus Peeters, die vanavond in stijl afscheid wil nemen van het toernooi. “Dat zijn we onszelf verplicht. We moten gewoon proberen om zo snel mogelijk te scoren, mogen niet aan een mogelijke finale denken en moeten proberen deze wedstrijd te winnen. We zien dan wel waar we uitkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium