Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het BR zal er nog niet inzitten”

- (basp)

Matthias Quintelier had een dubbelslag in gedachten: de Belgische kogeltitel pakken en het stokoude BR van 19m34 van Georges Schroeder uit 1976 (!) van de tabellen stoten. Door een gebrekkige voorbereid­ing en een moeilijk uurrooster tempert hij zijn recordambi­tie, maar de nationale titel mag hem niet ontglippen.

Bij de generale repetitie afgelopen zondag in Sint-Niklaas kwam Quintelier tot 18m02. Iets verder dan de volledige lengte van een volleybalv­eld. Iedereen die ooit een 7,26kg zware bol in zijn handpalm had, weet hoe straf dat is.

“Ik hield er een dubbel gevoel aan over”, zegt de 25-jarige Wommelgemn­aar. “Tijdens de opwarming had ik een uitschiete­r van 18m80 à 18m90, maar in de wedstrijd kwam het er jammer genoeg niet uit. Het was allemaal wat overhaast. Ik mis duidelijk nog werpritme.”

Op het BK indoor in februari pakte Quintelier de dubbel: goud en een BR indoor van 18m92. Die dubbelslag vandaag overdoen, wordt moeilijk.

“Vanaf het moment dat ik wist dat het BK op vrijdagavo­nd zou vallen, heb ik een echte topprestat­ie uit mijn hoofd gezet en heb ik niet echt gepiekt naar het BK. Ik moet heel de dag werken en dan is het verre van ideaal om ’s avonds nog een topprestat­ie neer te zetten. Jammer, want het is een BK en daar wil je top zijn. Ik begrijp echt de keuze niet om op vrijdag het BK in te richten. Veel werkende mensen moeten een halve dag verlof nemen om er tijdig te geraken.”

Neemt niet weg dat hij op een derde outdoortit­el mikt.

“Voor minder dan de titel wil ik niet gaan en het liefst nog met een degelijke prestatie van tegen de 18m50. Realistisc­h gezien moet ik nu niet spreken over het record, al weet je nooit. Met de draaiaanlo­op kan er altijd iets uitkomen, maar ik vermoed dat het op het BK niet zal gebeuren. 19m34 is echt wel ver. Dat zal hopelijk voor later op het seizoen zijn. Het seizoen is trouwens nog lang. Fysiek zit het goed, momenteel mis ik vooral ritme. Dat vergt een beetje tijd. Zodra dat goed zit, ga ik zeker nog een gooi doen naar het BR.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium