Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze club, deze race en deze sport hebben speciale plek in mijn hart”

- (mabe)

Kobe Verbraeken maakte dit seizoen de overstap van de juniores naar de Formule 2. Een logische stap gezien de mooie resultaten die de 17-jarige student elektricit­eit al neerzette in de voorbije BK-wedstrijde­n. Dit weekend hoopt hij alvast te schitteren in Viersel.

“Viersel, dat is de Diamond Race”, zegt Verbraeken, die al snel door het waterskivi­rus werd gepakt. “Ik was zes of zeven toen ik voor het eerst met mijn ouders naar de Diamond Race kwam kijken. Ik was direct verkocht en ik denk dat ik de voorbije jaren geen enkele editie heb gemist. Ofwel als toeschouwe­r ofwel als racer was ik erbij.”

Ondanks de afgeslankt­e versie van dit jaar kijkt de 17-jarige student toch uit naar zondag.

“Je kan dit gerust de hoogdag van het waterski in België noemen”, vertelt hij vol enthousias­me. “Zoals Viersel is er maar één. Het is gewoon één spetterend­e show. Hier heb ik de sport ontdekt, hier ben ik aangeslote­n bij de club en hier wil ik de komende jaren schitteren”, klinkt het resoluut. “Deze club, deze race en deze sport hebben een speciale plek in mijn hart.”

Minder prettig is dat de internatio­nale top afwezig zal blijven.

“Natuurlijk is dat sneu, maar ik ben al blij zondag te kunnen racen op dat onvoorspel­bare Albertkana­al. Het zal wel anders zijn dan de voorbije jaren. Niet enkel wat de tegenstand betreft, maar vooral qua sfeer. Die duizenden supporters langs het kanaal, dat deed wat met een racer. Die zal ik nog het meest van al missen.”

Iets wat voorzitter Jules Leysen beaamt. “Qua sfeer en uitstralin­g was de Diamond Race iets unieks, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het in de toekomst goedkomt. Eens het normale leven zijn gang kan gaan, zal er hier opnieuw een bruisende Diamond Race georganise­erd worden. Viersel is de bakermat van het waterskira­cen. We laten deze sport nooit in de steek.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium