Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerlingen sjouwen met schoolbank­en

Sint-Agnesinsti­tuut verhuist deel activiteit­en naar Kloosterst­raat

- SAAR VAn OlMen

De Hobokenare­n moesten wellicht twee keer kijken toen ze 220 kinderen met banken over straat zagen lopen. De leerlingen van het Sint-Agnesinsti­tuut verhuisden donderdagm­orgen een deel van hun materiaal van de Dr. Coenstraat naar de nieuwe vestiging in de Kloosterst­raat. “Het is een dubbel gevoel”, vertelt algemeen directeur Dirk Lenaerts.

Een enthousias­te ploeg leerkracht­en wachtte de kinderen van het eerste en tweede middelbaar op. Eerst kregen de leerlingen een instructie­filmpje te zien over hoe ze hun banken het best kunnen vasthouden, daarna is het tijd om de daad bij het woord te voegen.

Plezier

Zehra Kefes (13) uit het eerste middelbaar vond het alvast een leuk idee. “Ik vind het wel fijn om een activiteit met de hele klas te doen”, vertelt ze. “Ik heb het best warm, maar ik heb een T-shirt onder mijn dikke trui aan, dus op dat vlak ben ik wel voorbereid.”

“Ik had gewild dat de werkmannen het zouden doen”, grapt haar medeleerli­ng Romaysa Doudouh (14). Maar dat neemt niet weg dat de jongeren er plezier aan beleven. Het is eens iets anders dan op een watme dag examens afleggen of lessen volgen. Voor de algemeen directeur Dirk Lenaerts is het een afscheid van een gebouw waar hij wel twintig jaar actief is geweest. “Het is een beetje mijn gebouw dat ik achterlaat”, glimlacht Lenaerts. “Dat is een gevoel dat bij meerdere collega’s leeft. Maar we trekken wel naar een spiksplint­ernieuw gedeelte in de Kloosterst­raat met prachtige lokalen en een nieuwe computerkl­as. We zetten dus een stap vooruit.”

Middenscho­ol

Het concept middenscho­ol zal in Sint-Agnes verdwijnen. Want de eerste- en tweedejaar­s volgen vanaf volgende week les op dezelfde campus als de andere studiejare­n. De muziekklas en de keuken blijven wel in de oude gebouwen.

Romaysa Doudouh Leerlinge “Ik had gewild dat de werkmannen het zouden doen.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Deze leerlingen liepen met hun schoolbank­jes door de straat.
FOTO PATRICK DE ROO Deze leerlingen liepen met hun schoolbank­jes door de straat.
 ?? FOTO PDR ?? V.l.n.r. Kristel Verschaere­n, Geert Van de Poel, Dirk Lenaerts en Siska Van den Bossche van het verhuistea­m.
FOTO PDR V.l.n.r. Kristel Verschaere­n, Geert Van de Poel, Dirk Lenaerts en Siska Van den Bossche van het verhuistea­m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium