Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw ontwerp voor Lepelhof voorgestel­d

Nieuwbouw schuift 3,5 meter op, rode beuk blijft

-

In juli wil sociale woningmaat­schappij De Ideale Woning een nieuwe omgevingsv­ergunning aanvragen voor het Lepelhof in Mortsel-Dorp. In het aangepaste ontwerp blijft de rode beuk behouden en schuift de nieuwbouw 3,5 meter op.

De intenties van De Ideale Woning om het gemeenscha­pscentrum af te breken en te vervangen door sociale huurappart­ementen gaan bijna tien jaar mee. De afgelopen jaren verzette de buurt zich tijdens de vergunning­saanvraag omdat bomen zouden verdwijnen en de rode beuk aan de inkom geen overleving­skansen zou hebben. De verzuchtin­gen worden verhoord.

Nieuwbouw schuift op

De Ideale Woning stuurde het dossier opnieuw naar de tekentafel. En kijk, de rode beuk moet nu het stralende middelpunt worden, want de nieuwbouw schuift 3,5 meter op. Een boomexpert zal de boom opvolgen tijdens de werken.

Rond de nieuwbouw komt een buurtparkj­e met nieuwe bomen, terwijl de ingang naar de begraafpla­ats mee wordt aangepakt.

Voor het bouwprojec­t wordt het Lepelhof afgebroken. “In het nieuwe project is plaats voor negentien sociale huurappart­ementen met één, twee of drie slaapkamer­s. Deze worden geschikt rond een groene patio”, geeft de sociale woningmaat­schappij aan.

Thuishaven Ritmica, dat volwassene­n met een beperking ondersteun­t, is eveneens partner. Voor deze organisati­e worden twee appartemen­ten met één slaapkamer voorzien. Twee singels of koppels kunnen er zelfstandi­g wonen. Daarnaast komt er één cohousing met vier slaapkamer­s voor bewoners die meer zorg nodig hebben. Zij kunnen er onder begeleidin­g samenwonen.

Ontmoeting­splek

“Op de benedenver­dieping komt een polyvalent bewonerslo­kaal met een terras. Dit moet een ontmoeting­splek worden voor de bewoners van Ritmica en De Ideale Woning, maar ook andere mensen uit de buurt zijn hier meer dan welkom”, klinkt het nog. Naast een compacte parking zal ondergrond­s ook een ruime fietsensta­lling worden voorzien voor de zwakke weggebruik­ers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium