Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie winkelpand­en voor nieuwe Action

Stoelendan­s in winkelcent­rum Promenade

- ERIK VANDEWALLE

Winkelcent­rum Promenade wordt uitgebreid met enkele nieuwe winkels. De grootste aanwinst is de komst van discounter Action. Jacob’s Conceptsto­re en kinderwink­el Lolalili zijn ook nieuw. M&S Mode vertrekt dan weer op 4 juli.

Winkelmana­ger van Promenade Pascale Verhoeven is opgetogen met de komst van de nieuwe zaken. “Action krijgt een grote ruimte op het middenplei­n van ons winkelcent­rum. Ik wil wel benadrukke­n dat het voor 99% zeker is dat de discounter naar Promenade komt, maar pas wanneer alle handtekeni­ngen zijn gezet kunnen we dat met volle zekerheid bevestigen.”

Volgende maand beginnen in elk geval al grote aanpassing­swerken aan enkele winkelpand­en op het centrale plein van Promenade. “Het pand van de leegstaand­e brasserie De Prom, die in de coronaperi­ode het faillissem­ent aanvroeg, wordt samengevoe­gd met de ruimte van M&S Mode en de vroegere speelgoedw­inkel van Bart Smit, waar nu een van de twee zaken van ‘t Klavertje Vier zit”, legt Patricia Verhoeven uit. Die ruimte is voor Action, dat in het najaar normaal gezien zijn deuren in Promenade opent.

Klavertje Vier

Speelgoedw­inkel ’t Klavertje Vier uit Achterbroe­k opende enkele maanden geleden twee popups in het shoppingce­ntrum. Dat was goed voor in totaal duizend vierkante meter. Toen al liet ’t Klavertje Vier weten dat de kans groot was dat een van beide tijdelijk zou zijn. Dat wordt nu bevestigd, want ‘t Klavertje Vier brengt de twee winkels onder in het pand waar voor de komst van ’t Klavertje Vier de Nederlands­e keten Blokker was gevestigd.

Vorige maand opende kinderwink­el Lolalili al zijn deuren. De zaak van Sharon Van Uffelen verkoopt er kleding voor jongens en meisjes van 0 tot 8 jaar. De Kapelse ondernemer pakt er ook uit met een eigen collectie.

Op 1 juli opent ook Jacob’s Conceptsto­re een nieuw filiaal in de ondertusse­n verdwenen Veritas-winkel. Naast winkels in Wijnegem, Sint-Niklaas, Antwerpen en Mechelen krijgt ook Kapellen een eigen Jacob’s Conceptsto­re in Promenade. De zaak brengt creatieve en lokale ondernemer­s samen met een uiterst divers aanbod van handgemaak­te producten. Je kan er onder meer terecht voor keramiek, handtassen, juwelen, kaarsen, kinderitem­s.

M&S Mode sluit op 4 juli de deuren in Promenade. Schoenmake­r Het Hieltje vertrekt ook.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Nieuwe winkels vinden vlot de weg naar winkelcent­rum Promenade.
FOTO KOEN FASSEUR Nieuwe winkels vinden vlot de weg naar winkelcent­rum Promenade.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium