Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anastasia (15) vermoord door andere tieners

Drama in Duitse school

-

Het lichaam van de 15-jarige Anastasia uit Salzgitter (Nedersakse­n) is levenloos teruggevon­den. Volgens de Duitse politie zou ze vermoord zijn door twee jongens, zelf amper 13 en 14 jaar oud .

Anastasia zou volgens de Duitse krant Bild zondag voor het laatst gezien zijn, vlak bij haar school. Nadien ontbrak elk spoor van het 15-jarige meisje.

Dinsdag werd een opsporings­bericht de wereld ingestuurd en werd er een drone gebruikt om een dichtbegro­eide zone achter een supermarkt te onderzoeke­n. Die slaagde erin om daar, met behulp van een warmtecame­ra, het lichaam van Anastasia te vinden.

Het parket gaat ervan uit dat twee jongens, zelf slechts 13 en 14 jaar oud, verantwoor­delijk zijn voor haar dood. De twee tieners zouden het meisje hebben verstikt.

“Er zou een vijandscha­p zijn ontstaan tussen het slachtoffe­r en de vermeende daders. Ze kenden elkaar en gingen naar dezelfde school”, zei Hans Christian Wolters, woordvoerd­er van het parket van Salzgitter.

De 14-jarige jongen zit in hechtenis, de 13-jarige jongen kon vanwege zijn leeftijd niet worden vervolgd en zit thuis bij zijn ouders. Tieners jonger dan 14 jaar zijn niet strafrecht­elijk aansprakel­ijk in Duitsland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium