Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Soms lijken Jo Hens en ik écht een getrouwd koppel”

Caroline Maes (Mieke)

-

Familie sluit een heftig seizoen af met twee cliffhange­rs. Er is de clash tussen Lars (Kürt Rogiers) en Koen (Sieg De Doncker). Lars wil een gezicht kleven op de man met wie Véronique (Sandrine André) hem bedroog en komt tegenover zijn halfbroer te staan.

En dan is er het boksgala van Sam (Tinne Ceuppens). Mieke (Caroline Maes) ontdekt het bedrog van haar man Niko (Jo Hens) en Sam, terwijl ze zelf een slippertje had met Lars (Kürt Rogiers).

“Mieke begon door te krijgen dat er meer aan de hand is tussen Niko en Sam, en dat heeft gevolgen”, legt Caroline Maes uit. “Hoewel Niko en Mieke al lang een goed koppel vormen, merk je dat ze stilaan uit elkaar groeien. Mieke vraagt zich af waar ze staat in haar relatie en hoe het verder moet in de toekomst.”

De twee spelen al ruim tien jaar een koppel. “Soms lijkt het of Jo Hens en ik écht een getrouwd koppel zijn. We hebben soms pittige discussies. Maar tegelijk weten we wat we aan elkaar hebben. We moeten maar een seconde naar elkaar kijken en we weten wat er aan de hand is. De scenariste­n hebben al pogingen gedaan om ons uit elkaar te halen, maar dat is nooit gelukt.”

Maes zit 21 jaar in de reeks. “De bedoeling was nochtans om dit voor even te doen. Mieke kwam terug uit Brazilië voor de trouw van haar mama, maar actrice Lotte Mariën zat met examens en kon niet. Waarop ik inviel.”

Maanden later belden ze met de boodschap dat Mieke definitief terugkwam. “Ik was net mama geworden van mijn oudste zoon Arno. Een beetje werkzekerh­eid was meegenomen. En voor je het weet ben je twee decennia later. Ik besef dat ik door deze rol andere projecten heb laten liggen. Kiezen is verliezen, maar in mijn geval heb ik veel gewonnen. Elke dag ga ik blijgezind naar de set.”

Bij Familie was het een seizoen met veel vertrekken­de acteurs. “Ik vond het erg dat sommige anciens moesten opkrassen. Elke veranderin­g stuit op onbegrip en boosheid. Maar mensen moeten snappen dat men dat doet om het fris te houden. Als je jaar in jaar uit dezelfde gezichten opvoert, gaat het ooit ook tegensteke­n.”

i Familie, VTM, 20u

 ?? FOTO VTM ?? Een van de cliffhange­rs in Familie: Mieke (foto boven) ontdekt het bedrog van haar man Niko (Jo Hens) en Sam (Tinne Ceuppens). Al heeft ze zelf ook een slippertje achter de rug.
FOTO VTM Een van de cliffhange­rs in Familie: Mieke (foto boven) ontdekt het bedrog van haar man Niko (Jo Hens) en Sam (Tinne Ceuppens). Al heeft ze zelf ook een slippertje achter de rug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium