Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat mijn personage dit seizoen deed, zou ik nooit durven”

Jeroen Lenaerts (Tim)

-

Een van de cliffhange­rs in Thuis voelt de trouwe kijker al even aankomen: een confrontat­ie tussen agent Tim en drugshande­laar Chris lijkt onvermijde­lijk. “Dit was voor mij veruit het spannendst­e seizoen”, vertelt Jeroen Lenaerts. “Ik had nooit eerder zo’n groot aandeel in het verhaal.”

“Ik vind dat de scenariste­n het verhaal ook vernuftig in elkaar gestoken hebben. Deze verhaallij­n is al het hele seizoen latent aanwezig. Elke keer voelde je een dreiging, en bekroop je de gedachte dat het vroeg of laat fout zou lopen. Door langzaam naar die climax op te bouwen, kan je toewerken naar een mooie apotheose. Ik heb dit seizoen als acteur dingen getoond die ik nooit eerder kon laten zien.”

Gefrustree­rde kijkers

In het onderzoek naar Chris ging Tim de afgelopen weken undercover. Maar dat werd pas afgelopen vrijdag voor de kijker duidelijk. “Ik vond het fijn om de mensen wekenlang op het verkeerde been te zetten, omdat Tim altijd de standvasti­ge, brave huisvader is.”

“Ik merk op straat dat we echt geslaagd zijn in het opzet, want ik werd al meermaals aangesprok­en als ‘corrupte flik’. Op sociale media werd er wel gesuggeree­rd dat ik undercover was gegaan, maar er was ook twijfel. Sommige mensen zeiden dat het bij momenten niet meer leuk was om naar te kijken, omdat ze niet wilden dat Tim corrupt was.”

Ondertusse­n draait Jeroen veertien jaar mee in Thuis. “Ik begon als het vriendje van Katrien, de zus van Pauline. Ik zou enkele maanden meedraaien. Maar zoals dat vaker gaat in soapland, durven plannen te veranderen (lacht).”

In het echte leven zou Lenaerts zich niet wagen aan een job als politieman. “Absoluut niet. En al zeker niet aan het werk dat Tim afgelopen seizoen deed. Ik heb er de ballen niet voor om dat tot een goed einde te brengen. Dat is een zwaar beroep. Dergelijke mensen moeten heel stressbest­endig zijn en van vele markten thuis zijn. Dat is niks voor mij.”

i Thuis, Eén, 20.10u

 ?? Thuis. FOTO VRT ?? Agent Tim (Jeroen Lenaerts) en drugshande­laar Chris (Danny Timmermans) komen recht tegenover elkaar te staan in de seizoensfi­nale van
Thuis. FOTO VRT Agent Tim (Jeroen Lenaerts) en drugshande­laar Chris (Danny Timmermans) komen recht tegenover elkaar te staan in de seizoensfi­nale van

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium