Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG ...

-

Radio 2 blijft de meest beluisterd­e radiozende­r, terwijl Studio Brussel laagste cijfers in jaren heeft. Naar welke zender luister jij en waarom?

Eigen collectie

Heel af en toe staat hier radio Klara op, maar over het algemeen komt alle muziek in dit huis uit mijn eigen uitgebreid­e collectie. De populaire zenders staan weleens op in winkels waar ik kom en dan erger ik mij meteen aan het gezever tussen de muziek door en aan de reclame. Behalve Klara is er gewoon geen kwaliteits­radio meer in België. Zelfs StuBru is een plat afkooksel van zichzelf tegenwoord­ig.

RIK STALKNECHT, BERCHEM

Van MNM naar Qmusic

Ik ben sinds het vertrek van Peter Vandeveire overgescha­keld van MNM naar Qmusic. De presentato­ren van MNM zijn vaak te jong en onervaren. Misschien is dat een besparings­actie van de VRT, maar het komt de kwaliteit van de shows niet ten goede. Niet alleen omdat de mensen nog niet voldoende ervaring hebben, maar ook de onderdelen van de show gaan zwaar achteruit. Bijvoorbee­ld de quiz over de dingen die nog moeten gebeuren is leuk voor een keertje, maar echt niet elke dag. Het is ook niet origineel om telkens de vraag “wat zal vanavond de laatste zin in ‘Familie’ zijn?” te stellen.

AGNIESZKA MILCZANOWS­KA, LODZ

Classic 21 of Radio Caroline

Alleen klassieke rock kan mij boeien en dat vind je niet op de VRT, noch op een andere Nederlands­talige zender, dus ik luister doorgaans naar Classic 21 of Radio Caroline.

CHRISTIAN DELGOFFE, DE HAAN

Weg van Radio 2

Ik ben juist overgestap­t van Radio 2 naar Joe. Waarom? Omdat op Radio 2 de uitzending van 10 tot 12u zeer slecht is. Alles wat die dames uitkramen met een fake lach erbij ... Zoals wanneer ze zeggen dat temperatur­en boven de dertig graden heel tof zijn voor mensen die een tuin hebben. Er zijn mensen die maar een klein appartemen­t hebben en niet in de tuin kunnen zitten. De drie vrouwen moeten eerst eens nadenken voor ze wat uitkramen.

PATRICK VERVOORT, WILRIJK

Lokale radio

Ik luister alleen nog naar de lokale radio Park FM. Weinig reclame, geen blablabla tussendoor en goede, gevarieerd­e muziek.

DORIS MATTHYSSEN­S, BORGERHOUT

Geef mij maar Radio 2

Geef mij maar Radio 2. De voortduren­de wisseling tussen Nederlands en anderstali­g geeft me een thuisgevoe­l.

KRIS DE RUYTER, EKEREN

Spotify

Die reclame verknoeit de boel. Dus ik kies voor de streamingd­ienst Spotify, zoals ik voor Netflix kies als ik beeld wil zien. Mensen betalen graag voor reclamevri­j.

GREET DE BECKER, DEURNE

Studio Brussel

Studio Brussel, maar die moet zich minder dan een commerciël­e zender profileren en meer aandacht schenken aan de zogenoemde alternatie­ve muziek.

JOERI MERTENS, GEEL

 ?? FOTO © VRT - JOOST JOOSSEN ?? De Madammen van Radio 2: Cathérine Vandoorne, Siska Schoeters en Anja Daems.
FOTO © VRT - JOOST JOOSSEN De Madammen van Radio 2: Cathérine Vandoorne, Siska Schoeters en Anja Daems.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium