Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet bijna weer naar Zwitserlan­d vertrekken”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijgan­ger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen.

- Natasha Rösli (21)

Ik moet bijna weer afscheid nemen van Antwerpen. Ik heb nog een weekje om de leukste plekjes te bezoeken en dan vertrek ik. Ik ben als Erasmusstu­dent in Antwerpen sinds begin februari en kom uit Zwitserlan­d. Wat ik zeker nog wil doen, is het Rivierenho­f bezoeken. En ik wil ook opnieuw naar het Galgenweel op Linkeroeve­r voor ik weer mijn klein dorpje in Zwitserlan­d opzoek.”

“Zwitserlan­d en Antwerpen hebben veel gemeen, daar ben ik van geschrokke­n. Jullie hebben ook verschille­nde landstalen en parlemente­n. Jullie zijn bekend voor chocolade en wij ook. De mensen zijn wel anders. Jullie zijn veel opener dan de mensen in Zwitserlan­d. Dan is het leuk om snel nieuwe mensen te leren kennen. Oh, en de biercultuu­r, die is ook anders natuurlijk.” “Ik studeer politieke wetenschap­pen en communicat­iewetensch­appen. Het is interessan­t om verschille­nde politieke stromen te bestuderen en te bekijken voor verschille­nde landen. Zelf in de politiek stappen zou niks voor mij zijn. Ik ga eerder kiezen voor de richting communicat­ie. Misschien kan ik wel iets in de journalist­iek gaan doen?”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium