Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ouders van tiener die zelfmoord pleegde zijn schuldig aan mishandeli­ng

Moeder van 13-jarige Alexander krijgt 2 jaar, stiefvader 18 maanden

-

De moeder en stiefvader van de 13-jarige Alexander uit Vilvoorde die in 2019 uit het leven stapte, zijn door de correction­ele rechtbank veroordeel­d tot respectiev­elijk twee jaar en achttien maanden cel voor fysieke en emotionele mishandeli­ng van de jongen.

De moeder van Alexander, Gaëlle F. (49), was vrijdag niet aanwezig toen het vonnis werd uitgesprok­en. “Te zwaar”, volgens haar echtgenoot Kurt D.W. (52) die wel present tekende. Beiden werden veroordeel­d tot respectiev­elijk twee jaar en achttien maanden effectieve gevangenis­straf voor onterende behandelin­g tegenover een kwetsbaar persoon en belaging. De moeder bijkomend ook voor slagen en verwonding­en. Dat de zelfdoding het gevolg was van deze mishandeli­ng, achtte de rechtbank niet bewezen.

De tiener beroofde zich 3,5 jaar geleden van het leven. Volgens zijn adoptiemoe­der, die destijds een relatie had met F., was dit een gevolg van eerdere pesterijen door haar ex en diens nieuwe partner D.W. Zo was er een gebrek aan affectie, had F. losse handjes, werd er denigreren­d over de jongen gesproken, werd hij sociaal geïsoleerd en was er sprake van ongepaste straffen, zoals het afscheren van zijn haar. Adoptiemoe­der Catherine Lairesse is opgelucht met het vonnis. “Het leed van Alexander is erkend. Daar ben ik blij om.” Wouter Smet, de advocaat van het koppel, liet na de zitting weten wellicht in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak.

 ?? FOTO MARC GYSENS ?? Alexander (13) pleegde zelfmoord in januari 2019.
FOTO MARC GYSENS Alexander (13) pleegde zelfmoord in januari 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium